Στέλιος Πέτσας: «Μην μπούμε στη λογική ποιος είναι αρμόδιος, θα επιταχύνουμε την διαδικασία για έργα υψηλού κινδύνου» (video)

Must Read

Στο ζήτημα της εξεταστικής επιτροπής για τη λίστα Πέτσα, στις δημοσκοπήσεις, στον εγκλωβισμό λεωφορείου κάτω από γέφυρα και στην ακρίβεια έκανε αναφορά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του Open.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει κίνηση αντιπερισπασμού. Δεν έχει να πει κάτι για την οικονομία και είναι απομονωμένος από προβλήματα κοινωνίας», εκτίμησε και συμπλήρωσε: «Για εμένα η καμπάνια “Μένουμε σπίτι” ήταν νόμιμη και σωτήρια! Φυσικά, να γίνει εξεταστική».

«Να δίνουμε αποφασιστικό μήνυμα στην Τουρκία»

Σε ό,τι αφορά στις τουρκικές προκλήσεις και στις δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου, Φουάτ Οκτάι ο κ. Πέτσας τόνισε πως δεν πρέπει να υπερμεγενθύνουμε τέτοιες δηλώσεις.

«Μακροπρόθεσμα να είμαστε ψύχραιμοι. Να δίνουμε αποφασιστικό μήνυμα στην Τουρκία ότι θα υπερασπιστούμε δικαιώματά μας» είπε.

«Μην μπούμε στη λογική ποιος είναι αρμόδιος»

Μάλιστα, έκανε λόγο και για την κακοκαιρία «Μπάλλος» που έπληξε την χώρα, υποστηρίζοντας πως η πολιτεία θα βρεθεί σε οποιοδήποτε μέρος υπήρξαν ζημιές. «Έχει τη δυνατότητα ο προϋπολογισμός μας», σημείωσε και συμπλήρωσε πως προχωρά το θέμα της διαχώρησης αρμοδιοτήτων για έργα, φρεάτια κλπ.

Ερωτηθείς για το λεωφορείο στην παραλιακή που εγκλωβίστηκε κάτω από γέφυρα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών τόνισε: «Μην μπούμε στη λογική ποιος είναι αρμόδιος. Σημασία έχει το έργο του Φαλήρου. Οι καθυστερήσεις από τον ανάδοχο ΕΛΑΚΤΩΡ δεν έχουν σχέση με το κράτος. Όταν ολοκληρωθεί το έργο, το νερό θα διοχετεύεται στη θάλασσα. Η διαχείριση των ομβρίων υδάτων έχει μείνει πολύ πίσω. Αναζητάμε επιπλέον λεφτά για έργα σε Κορωπί, Μαρκόπουλο κλπ».

Στην συνέχεια, εξήγησε πως πριν από έναν αιώνα πάνω από 700 χείμαρροι και ποτάμια διέσχιζαν την Αττική που τώρα έχουν εξαφανιστεί. «Θα επιταχύνουμε τη διευκόλυνση των δήμων για τα έργα υψηλού κινδύνου να προχωρήσουν γρήγορα», υπογράμμισε.

Ακρίβεια και ανατιμήσεις

Τέλος, σε ό,τι αφορά στις ανατιμήσεις και στην ακρίβεια, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια. «Υπάρχουν περιθώρια. Θα προσπαθήσουμε να μην αυξηθούν τα δημοτικά τέλη, είμαστε κοντά σε αυτό» κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This