Στους δρόμους οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες κατά του νόμου Κατρούγκαλου

Πρακτικά αδύνατο το να συμπληρωθούν από τους ομογενείς 40 χρόνια διαμονής στην Ελλάδα, προκειμένου να τους χορηγηθεί η πλήρης εθνική σύνταξη

Must Read

Με συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας αναγκάζονται να διεκδικήσουν το αυτονόητο, την επανόρθωση μιας ομολογημένης αδικίας εις βάρος τους, οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες.

Συγκεκριμένα, αύριο Πέμπτη, στις 17.00 το απόγευμα, η Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική, μαζί με την επιτροπή συνταξιούχων και όλους τους συλλόγους και φορείς της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, διοργανώνουν διαμαρτυρία κατά του νόμου Κατρούγκαλου, που θέτει ως όρο τα 40 χρόνια διαμονής στην Ελλάδα για τη χορήγηση της πλήρους εθνικής σύνταξης στους ομογενείς. Αυτό δεν μπορεί να καταστεί εφικτό για τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες, διότι τα σύνορα άνοιξαν το 1990 και το Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς (ΕΔΤΟ) δόθηκε το 1998.

Ως εκ τούτου χιλιάδες ομογενείς απώλεσαν το δικαίωμα σε μια χαμηλή σύνταξη, που διασφάλιζε όμως την παραμονή του ελληνικού στοιχείου στις περιοχές της Βορείου Ηπείρου και ένα ελάχιστο διαβίωσης στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση, παρόλο που επανειλημμένα έχει δεσμευθεί για την επανόρθωση αυτής της αδικίας, ακόμη δεν το έχει κάνει, αναγκάζοντας τους ανθρώπους αυτούς να βγουν στον δρόμο.

Ως εκ τούτου η Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική ζητά να εφαρμοσθεί ο ήδη ψηφισμένος νόμος (7.6.2019), σύμφωνα με τον οποίο οι ανασφάλιστοι συνταξιούχοι υπερήλικες της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία αποφασίστηκε να λαμβάνουν επίδομα με λιγότερο αυστηρά κριτήρια, καθώς δρομολογήθηκε εξορθολογισμός του άρθρου 93 του νόμου 4387/2016. Επίσης, να δοθεί το επίδομα της αναπηρικής σύνταξης σε όλους τους δικαιούχους συνταξιούχους Βορειοηπειρώτες, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος περί επιδομάτων αναπηρίας.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This