Σήμα κινδύνου από τον Ασπρόπυργο: Αναδύονται τοξικοί καπνοί από παράνομη χωματερή (video)

Δήμαρχος Ασπροπύργου: Η Περιφέρεια έχει στείλει στην εισαγγελία αναφορά και δεν έγινε τίποτα

Must Read

Σε απόγνωση είναι οι κάτοικοι στον Ασπρόπυργο, καθώς όπως καταγγέλλουν έχουν γίνει ο σκουπιδότοπος της Αττικής, με παράνομες χωματερές να υπάρχουν σε όλη την περιοχή. Σε μια από αυτές μάλιστα, αναδύεται τοξικός καπνός, που μετατρέπει την ατμόσφαιρα σε υγειονομική-βόμβα.

«Κάνουμε έκκληση για τη ζωή μας! (…) Αυτή δυστυχώς είναι η ζωή μας. Κάνουμε έκκληση προς τους αρμόδιους φορείς να κοιτάξουν και τη δικιά μας ζωής. Απ ότι βλέπετε η Δυτική Αττική για ορισμένους αντιμετωπίζεται ως σκουπιδότοπος της Αττικής», λέει χαρακτηριστικά ένας κάτοικος στο Open.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατοίκων, οι καπνοί στη Μαγούλα προέρχονται από τα σκουπίδια και τα τοξικά απόβλητα που θάβονται (παράνομα) συστηματικά στην περιοχή και η κατάσταση επιδεινώθηκε με μια καλοκαιρινή φωτιά, η οποία έκαψε και το υπέδαφος και απελευθέρωσε τον τοξικό καπνό.

Ο δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου, επεσήμανε στο Open ότι οι αρμόδιοι έχουν ενημερωθεί, αλλά αδιαφορούν: «Τα χέρια του δήμου είναι δεμένα, δεν μπορούμε να παρέμβουμε σε τέτοιες περιπτώσεις. Όμως από την πρώτη στιγμή, και πριν δημιουργηθεί το μεγάλο πρόβλημα, έχουμε πράξει τα δέοντα. Ενημερώσαμε την Περιφέρεια και η Περιφέρεια έστειλε την υπόθεση στην εισαγγελία, χωρίς να γίνει τίποτα. Ως Δήμος, δεν έχουμε τη δυνατότητα να απομακρύνουμε τα υλικά αυτά. Δεν έχουμε ερευνήσει την τοξικότητα, πρέπει να το κάνουν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος. Έχουμε ενημερώσει και δεν έχουν απαντήσει. Ό,τι μας ζητήθηκε όταν σημειώθηκε η φωτιά, το κάναμε. Θα πρέπει επιτέλους οι αρμόδιοι φορείς να παρεμβαίνουν σε τέτοια θέματα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This