Αποκλειστικό: Δείτε πού θα μεταφερθούν οι φυλακές Κορυδαλλού (video)

Must Read

Σε μια έκταση 93 στρεμμάτων στην παλιά αμερικανική βάση του ΝΑΤΟ στο Ασπρόπυργο αναμένεται να μεταφερθούν οι φυλακές Κορυδαλλού μετά από απόφαση της γενικής Γραμματέως Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Όπως βλέπετε στην αυτοψία που πραγματοποίησε το newsbreak.gr υπάρχουν τουλάχιστον έξι εγκαταλελειμμένα κτίρια στα οποία έχουν κάνει… επιδρομή διάφοροι επιτήδειοι και έχουν αρπάξει ακόμη και τα ηλεκτρολογικά καλώδια και τους σωλήνες του νερού.

Ορισμένα σημεία είναι γεμάτα με μπάζα ενώ άλλοι έχουν γεμίσει τους τοίχους με γκράφιτι. Στο σημείο υπάρχει ένα μεγάλο φυλάκιο και ένα μικρότερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι ήδη έτοιμη η εισηγητική έκθεση της ειδικής επιτροπής που συστάθηκε, ενώ η χρηματοδότηση του έργου πρόκειται να γίνει με τη σύμπραξη ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο κάθε κτίριο που θα κατασκευαστεί θα υπάρχει η δυνατότητα να διαμείνουν 600 με 700 άτομα.

Όπως είχε γίνει γνωστό από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού, αυτές θα έχουν υπερσύγχρονα συστήματα ασφαλείας όπως «τζάμερ» (για να παρεμποδίζει τις επικοινωνίες μέσω κινητών τηλεφώνων), κάμερες ασφαλείας και υπερσύγχρονα ηλεκτρικά κελιά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This