Πέμπτη 13/5/2021

Αποκλειστικό: Δείτε πού θα μεταφερθούν οι φυλακές Κορυδαλλού (video)

Σε μια έκταση 93 στρεμμάτων στην παλιά αμερικανική βάση του ΝΑΤΟ στο Ασπρόπυργο αναμένεται να μεταφερθούν οι φυλακές Κορυδαλλού μετά από απόφαση της γενικής Γραμματέως Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Όπως βλέπετε στην αυτοψία που πραγματοποίησε το newsbreak.gr υπάρχουν τουλάχιστον έξι εγκαταλελειμμένα κτίρια στα οποία έχουν κάνει… επιδρομή διάφοροι επιτήδειοι και έχουν αρπάξει ακόμη και τα ηλεκτρολογικά καλώδια και τους σωλήνες του νερού.

Ορισμένα σημεία είναι γεμάτα με μπάζα ενώ άλλοι έχουν γεμίσει τους τοίχους με γκράφιτι. Στο σημείο υπάρχει ένα μεγάλο φυλάκιο και ένα μικρότερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι ήδη έτοιμη η εισηγητική έκθεση της ειδικής επιτροπής που συστάθηκε, ενώ η χρηματοδότηση του έργου πρόκειται να γίνει με τη σύμπραξη ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο κάθε κτίριο που θα κατασκευαστεί θα υπάρχει η δυνατότητα να διαμείνουν 600 με 700 άτομα.

Όπως είχε γίνει γνωστό από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού, αυτές θα έχουν υπερσύγχρονα συστήματα ασφαλείας όπως «τζάμερ» (για να παρεμποδίζει τις επικοινωνίες μέσω κινητών τηλεφώνων), κάμερες ασφαλείας και υπερσύγχρονα ηλεκτρικά κελιά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ