Η 16χρονη Ευαγγελία μπήκε στο νοσοκομείο με πυρετό και πέθανε μετά από λίγες μέρες

Must Read

Για ολιγωρία, αμέλεια και παραλείψεις κατηγορούν τους γιατρούς του νοσοκομείου όπου άφησε την τελευταία της πνοή η 16χρονη Ευαγγελία, η οικογένειά της.

Η Ευαγγελία Καπάκου, μαθήτρια της Β’ Λυκείου, εισήχθη στο νοσοκομείο τον Φεβρουάριο του 2019 έχοντας συμπτώματα γρίπης, ωστόσο μόλις 7 ημέρες μετά, οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς της ότι το παιδί τους πέθανε επειδή στην καρδιά της είχε μαζευτεί υγρό, γεγονός που δεν είχε γίνει αντιληπτό από τους θεράποντες γιατρούς της.

Οι γονείς του 16χρονου κοριτσιού, δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν ότι το παιδί τους έφυγε έτσι ξαφνικά από μια ίωση όπως ανέφεραν οι γιατροί που την ανέλαβαν. Ούτε φυσικά και το ίδιο το κορίτσι, αφού τις πρώτες ημέρες της νοσηλείας της και ενώ είχε ακόμα τις δυνάμεις της, έβγαζε φωτογραφίες από το νοσοκομείο και τις μοιραζόταν με τους φίλους της. 

Η οικογένεια της 16χρονης Ευαγγελίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του protothema.gr, κατέθεσε αγωγή μέσω του δικηγόρου Άρη Καραμπασιάδη, στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Τρικάλων και διεκδικεί αποζημίωση ύψους 800.000 ευρώ από το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αγωγή, στις 20 Φεβρουαρίου 2019, η 16χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό. Μετά από δύο ώρες, ο παθολόγος της εξέτασε και έκρινε ότι πρέπει να νοσηλευτεί. Ο ίδιος ανέφερε ότι ο υψηλός πυρετός ήταν «οφειλόμενος μάλλον σε κάποιο κρύωμα». Η 16χρονη υπεβλήθη σε εξετάσεις αίματος, κατά τις οποίες τα λευκά της αιμοσφαίρια ήταν κάτω του φυσιολογικού (2,91/μL). Οι γιατροί της χορήγησαν ορό και αντιπυρετικά φάρμακα, τα οποία διακόπηκαν την επόμενη μέρα, όταν ο πυρετός της έπεσε. Λίγες ώρες αργότερα όμως ο πυρετός ανέβηκε ξανά και η Ευαγγελία παραπονιόταν για πόνους στον θώρακα. Οι γιατροί εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί, αναφέροντας ότι πρόκειται για απλή ίωση.

Την τρίτη ημέρα, και ενώ ο πυρετός δεν έπεφτε, η 16χρονη άρχισε να πρήζεται ειδικά στο πρόσωπο. Σύμφωνα με τους γιατρούς το πρήξιμο ήταν φυσιολογικό και της χορηγήθηκε αλοιφή (Fenistil). Το βράδυ της ίδιας μέρας, η 16χρονη εμφάνισε δύσπνοια και της χορηγήθηκε οξυγόνο. Οι πόνοι σε θώρακα και στέρνο συνεχίστηκαν και το επόμενο πρωί, ενώ όταν η μητέρας της απευθύνθηκε διαμαρτυρόμενη στους γιατρούς, εκείνοι της απάντησαν «Κυριακή είναι κυρία μου. Αύριο θα το δούμε».

Την πέμπτη ημέρα της νοσηλείας της, η 16χρονη είχε χάσει τις δυνάμεις της και δεν μπορούσε να κινηθεί. Μάλιστα της είχε διακοπεί και η ούρηση. Έως τότε όμως, οι γιατροί δεν την είχαν υποβάλλει σε καρδιογράφημα, ή υπέρηχο. Την έκτη ημέρα, η Ευαγγελία υπέφερε από πόνους και δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Τελικά η μητέρα της ζήτησε βοήθεια και το κορίτσι μεταφέρθηκε από την Παθολογική στην Καρδιολογική Κλινική του νοσοκομείου. Τότε ο καρδιολόγος που εξέτασε το κορίτσι, είπε στη μητέρα ότι είναι ήδη αργά.

Καρδιολόγος: «Είναι πολύ αργά…».
Μητέρα: «Τι εννοείτε, γιατρέ;».
Καρδιολόγος: «Το παιδί, μου ήρθε πολύ αργά».
Μητέρα: «Δηλαδή, τι σημαίνει αυτό;».
Καρδιολόγος: «Τα πάντα, τα χειρότερα και τα καλύτερα».

Ο καρδιολόγος εξήγησε στην οικογένεια ότι στην καρδιά της 16χρονης Ευαγγελίας, είχε μαζευτεί υγρό, και το παιδί διασωληνώθηκε. Ο γιατρός προειδοποιήσε τους γονείς της ότι θα προσπαθήσει να το αφαιρέσει, ωστόσο έπρεπε να προετοιμαστούν για κάθε ενδεχόμενο. Τελικά το υγρό δεν κατέστη δυνατό να αφαιρεθεί όλο, με αποτέλεσμα η 16χρονη Ευαγγελία να καταλήξει και ως αιτία θανάτου αναφέρεται «καρδιοαναπνευστική ανακοπή – καρδιογενής καταπληξία – κεραυνοβόλος μυοκαρδίτιδα».

Μεταξύ άλλων, στην αγωγή σύμφωνα με το protothema.gr, αποδίδεται παράνομη και αμελής συμπεριφορά των θεραπόντων ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, λανθασμένη διάγνωση, παράλειψη διενέργειας αναγκαίων ιατρικών εξετάσεων και ειδικά καρδιολογικών και αιματολογικών κ.λπ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This