Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Επέκταση υποχρεωτικότητας εμβολιασμού αντί για lockdown»

Στυγνός εκβιασμός

Must Read

Με τον πιο αισχρό τρόπο γίνονται προσπάθειες εκφοβισμού των πολιτών, με τους επιστήμονες τηλεοπτικούς-μαϊντανούς να θέτουν εκβιαστικά διλήμματα και να σέρνονται από πάνελ σε πάνελ με λαϊκισμούς και καφενειακές απόψεις. Ακαταδίωκτο γαρ…

Ένας εκ των «κορυφαίων» σε… τηλεοπτικά χιλιόμετρα είναι ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος προέταξε την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού ως τον μόνο τρόπο να καταπολεμηθεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Μάλιστα, άφησε ευθέως να εννοηθεί ότι υπάρχει συζήτηση περί lockdown και για να αποτραπεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα. Στυγνός εκβιασμός δηλαδή.

«Αν στη χώρα μας δεν επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός τότε θα ζήσουμε πολύ δύσκολες στιγμές. Μια τέτοια επιλογή θα ήταν πιο έξυπνη από την επιβολή ενός lockdown. ‘Υπέρ του εμβολίου αλλά κατά της υποχρεωτικότητας’ είναι κενά λόγια, υπάρχει ένα κομμάτι που δεν πείθεται από τους επιστήμονες»,  είπε αλαζονικά ο κ.Βασιλακόπουλος χωρίς ίχνος αυτοκριτικής.

Και συνέχισε με συναισθηματικό εκβιασμό: «Είναι τρομερό το γεγονός ότι οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας δεν επηρεάζονται από τους 30 με 50 νεκρούς καθημερινά. Στη χώρα μας έχουμε χάσει 120 νέους (κάτω των 39 ετών), νούμερο τραγικό. Τώρα που έχουμε το εμβόλιο δεν πρέπει να χάσουμε άλλον».

Με τη σειρά του ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης έκανε μια πιο «προσεγμένη» διατύπωση για την προσπάθεια υπέρ του εμβολιασμού: «Οι περιοχές με καλή εμβολιαστική κάλυψη, θα έχουν μια διαχειρίσιμη έξαρση κρουσμάτων, χωρίς πολλές νοσηλείες διασωληνώσεις και θανάτους. Στον αντίποδα, περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη θα έχουν αυξημένα κρούσματα, αυξημένες νοσηλείες και διασωληνώσεις, δυστυχώς και θανάτους … Για κάθε επιπλέον 1000 κρούσματα, θα έχουμε ακόμη 10 νεκρούς και περίπου 50-90 διασωληνώσεις. Εγώ δεν αποκλείω να έχουν μέτρα τοπικά σε περιοχές με αυξημένα κρούσματα».

Για να προσθέσει παραθέτοντας, ως συνήθως, υπολογιστικά νούμερα: «Έχει ξεκινήσει μια εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, φαίνεται ότι αν δεν πάρουμε μέτρα ή δεν υπάρξει κάτι διαφορετικό, θα παγιωθεί ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων σε πάνω από 4.000 και προς το τέλος Νοεμβρίου οι προβλέψεις δείχνουν ότι θα έχουμε πάνω από 5.000 κρούσματα ημερησίως. Είναι πρόβλημα τόσο η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη όσο και η μείωση της άμυνας των εμβολιασμένων από αρκετούς μήνες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This