Πέμπτη 6/5/2021

Επεισόδια στο hot spot της Μόριας – σύγκρουση της αστυνομίας με 300 ανήλικους

Ένταση επικρατεί αυτή τη στιγμή στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Μόρια, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι περισσότεροι από 9.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η σύσκεψη των Δημάρχων Βορείου Αιγαίου, για την διατύπωση κοινής διακηρύξεως και πολιτικής για την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στα ελληνικά νησιά.

Τα επεισόδια ξέσπασαν μετά από διαμαρτυρία ασυνόδευτων ανήλικων οι οποίοι συγκρούονται με την Αστυνομία και πετούν πέτρες.

Η πτέρυγα των ανηλίκων εκκενώθηκε ενώ έγινε και περιορισμένη χρήση χημικών από την Αστυνομία. Ακολούθως αφού περιορίσθηκαν σε ασφαλή χώρο, ομάδα διαπραγμάτευσης συζητά μαζί τους για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Tην ίδια στιγμή καθιστική διαμαρτυρία στις γραμμές του ΟΣΕ πραγματοποιούν 80 πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στη δομή της Μαλακάσας.

Λόγω της διαμαρτυρίας έχουν σταματήσει η κυκλοφορία δύο τρένων, ένα στα Κιούρκα κι ένα στον Αυλώνα.

Η διαμαρτυρία, συνέχεια της χθεσινής που έγινε με αποκλεισμό του παράδρομου της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, γίνεται καθώς οι πρόσφυγες απαιτούν να ταξιδεύουν δωρεάν με τα τρένα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ