Ανοίγει ο «δρόμος» για 20 υδατοδρόμια σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα!

Must Read

Η δημιουργία του μεγαλύτερου δικτύου υδατοδρομίων μπαίνει στο στάδιο της υλοποίησης, μετά από πέντε χρόνια προσπαθειών, με την δημιουργία ανάδοχου σχήματος με την επωνυμία «Υδατοδρόμια Νοτίου Αιγαίου».

Η κοινοπραξία αυτή προέκυψε μετά από διεθνή διαγωνισμό και αποτελείται από τις εταιρείες Ελληνικά Υδατοδρόμια, Hellenic Seaplanes και τη εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων OptimumValue.

Την συμφωνία υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο πρόεδρος της Hellenic Seaplanes, Νίκος Χαραλάμπους και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ελληνικά Υδατοδρόμια, Τάσος Γκόβας. 

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν επίσης ο Δρ Άγγελος Βλάχος  μέλος του ΤΑΙΠΕΔ και Συντονιστής του νευραλγικού έργου αδειοδότησης και ανάπτυξης του Δικτύου Υδατοδρομίων καθώς και ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης.

Αντικείμενο της σύμβασης ύψους 480.200€,  είναι η ανάδειξη αναδόχου για την αδειοδότηση Υδατοδρομίων, ο οποίος θα αναλάβει την διαδικασία του Τεχνικού Φακέλου που θα υποβληθεί για την αδειοδότηση είκοσι συνολικά υδατοδρομίων, 11 στα Δωδεκάνησα και 9 στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στα εξής νησιά:

  1. Ρόδος (2 υδατοδρόμια),
  2. Χάλκη,
  3. Σύμη,
  4. Τήλος,
  5. Κάρπαθος,
  6. Καστελλόριζο,
  7. Αγαθονήσι,
  8. Νίσυρος,
  9. Αστυπάλαια,
  10. Κάσος,
  11. Μύκονος,
  12. Σαντορίνη,
  13. Κύθνος,
  14. Κέα,
  15. Άνδρος,
  16. Σίκινος,
  17. Σέριφος,
  18. Δονούσα και
  19. Ανάφη.

Το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της υποδομής είναι 18 μήνες. Επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για 8 ακόμη υδατοδρόμια στα νησιά:

  • Κάλυμνο,
  • Λέρο,
  • Λειψούς,
  • Σύρο,
  • Πάρο,
  • Νάξο,
  • Μήλο και
  • Αμοργό,

Οι μελέτες των παραπάνω νησιών είναι προχωρημένες και αναμένεται να υποβληθούν προς αδειοδότηση μέχρι το τέλος του έτους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This