Χρυσωρυχεία τα… νομικά γραφεία ασύλου στην Ελλάδα! Θησαυρίζουν τα κυκλώματα

Παζλ διαφθοράς: Δικηγόροι, κλεπταποδόχοι, πλαστογράφοι, αλλά και Τούρκοι διακινητές με πρόσβαση ακόμα και σε διαβαθμισμένες πληροφορίες!

Must Read

Μέχρι και… διαβαθμισμένες πληροφορίες ειδικών υπηρεσιών για επικίνδυνους αλλοδαπούς προσφέρουν κυκλώματα γύρω από Ελληνες και Άραβες δικηγόρους ασύλου.

  • Από τον Μάνο Μεϊμαράκη

Αρκεί κανείς να μπορεί να πληρώσει καλά. Δικηγόροι, κλεπταποδόχοι, μεταφραστές, πλαστογράφοι, Τούρκοι διακινητές και οπωσδήποτε διεφθαρμένοι υπάλληλοι εμπλεκόμενων υπηρεσιών σε ένα παζλ διαφθοράς, το οποίο εκτείνεται από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη και από την Κωνσταντινούπολη μέχρι το Αμβούργο.

Εκτεταμένη δημοσιογραφική έρευνα, μέρος της οποίας ξεδιπλώνουμε σήμερα στη «δημοκρατία», αποκαλύπτει δικηγορικά γραφεία ασύλου στην Ελλάδα, τα οποία εξασφαλίζουν μια σειρά από «υπηρεσίες» σε παράνομους αλλοδαπούς, αρκεί αυτοί να είναι εχέμυθοι και να διαθέτουν μερικές χιλιάδες ευρώ ή να έχουν πρόσωπο σε κατά τόπους «ασφαλιστικά γραφεία» του αραβικού παρατραπεζικού συστήματος «hawalla» στην Ελλάδα.

Αυτά τα κυκλώματα κατάφεραν να οργανωθούν τάχιστα τα τελευταία χρόνια, διαφημίζοντας με κάθε ευκαιρία την «εξειδίκευσή» τους να επιταχύνουν τις διαδικασίες ασύλου, προσφέροντας ταυτόχρονα, με το αζημίωτο πάντα, λευκούς γάμους με Ελληνίδες ή αλλοδαπές με ελληνική ιθαγένεια, ιατρικές βεβαιώσεις, ευρωπαϊκές ταυτότητες, γνήσια
διαβατήρια ασύλου κ.ά.

Αλλα «γραφεία επιτάχυνσης διαδικασιών», παρέχοντας ακόμα πιο εξειδικευμένες υπηρεσίες, πολιτογραφούν Σύρο όποιον μπορεί να πληρώσει αμοιβές μερικών χιλιάδων ευρώ ακόμα και σε… δόσεις, εξασφαλίζοντας ταυτότητες, διαβατήρια, πτυχία, διπλώματα και κάθε είδους βεβαιώσεις από κρατικές υπηρεσίες της Συρίας, τα οποία περνούν στην Ελλάδα κατά χιλιάδες σε αδιάβροχες θήκες μέσω των παράνομων αλλοδαπών.

Επίσης, ερευνάται πολύ σοβαρά ακόμα και η εκμετάλλευση ανηλίκων, δηλαδή η ενοικίαση βρεφών και παιδιών σε αλλοδαπούς, οι οποίοι μπαίνουν παράνομα στη χώρα, χωρίς παιδιά, στις αιτήσεις ασύλου εμφανίζονται ακόμα και ως πολύτεκνοι, προκειμένου να θεμελιώσουν δικαίωμα ασύλου και, όταν εμφανίζονται στην Ευρώπη, τα παιδιά δεν είναι πουθενά.

Είναι εκατοντάδες οι περιπτώσεις ατόμων τα οποία βρέθηκαν με το ελληνικό διαβατήριο ασύλου στα χέρια, ενώ άλλα άτομα με καθαρά προσφυγικό προφίλ έμειναν να σαπίζουν μέχρι και πέντε χρόνια στα κέντρα πρώτης υποδοχής. Ενα διαβατήριο ασύλου με στοιχεία άλλου ατόμου μπορεί να φτάσει να πωλείται μέχρι και 1.500 ευρώ.

Ολα αυτά έρχονται στο φως από πληθώρα ευρημάτων και καταγγελιών αλλοδαπών ατόμων τα οποία μπλέχτηκαν με αυτά τα γραφεία. Η ταρίφα για έναν αλλοδαπό, ο οποίος εμφανίζεται σε ελληνικές υπηρεσίες ασύλου με το αληθινό του ή άλλο όνομα και ο οποίος βιάζεται να φύγει με διαβατήριο ασύλου από την Ελλάδα, φτάνει μέχρι και τα 800 ευρώ, προκειμένου να του οριστεί μια σύντομη ημερομηνία συνέντευξης ασύλου και, εφόσον περάσει «καθαρός» από τις συνεντεύξεις, θα χρειαστεί να πληρώσει μέχρι και 500 ευρώ στους πληρεξούσιους δικηγόρους αυτών των γραφείων για να του παραδώσουν τα σχετικά έγγραφα. Όποιος δεν μπορεί να πληρώσει ή κανείς άλλος δεν μπορεί να εγγυηθεί για αυτόν, η υπόθεση του θα κολλήσει στη «γραφειοκρατία» και θα σαπίσει στο καμπ.

Μία από τις καταγγελίες αλλοδαπών για τα κυκλώματα δικηγόρων

Στις καταγγελίες τους οι αλλοδαποί αιτούντες άσυλο, όταν αναφέρονται σε αυτά τα κυκλώματα, μιλούν για αδίστακτους και επαγγελματίες απατεώνες, οι οποίοι αλλάζουν συνεχώς έδρα και αριθμούς επικοινωνίας, καθώς αρκετοί έχουν εξαπατηθεί από αυτά τα κυκλώματα. Μέλη των κυκλωμάτων αυτών αναζητούν παράνομους αλλοδαπούς ακόμα και στα κρατητήρια, τάζοντάς τους ότι θα φροντίσουν για την αποφυλάκισή τους και, όταν εισπράττουν ζεστό το παραδάκι από συγγενείς ή φίλους των κρατουμένων, εξαφανίζονται.

Αρκετοί αλλοδαποί αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα αφήνουν να εννοηθεί ότι η διαφθορά τέμνει κάθετα και οριζόντια εμπλεκόμενες υπηρεσίες. Καταγγελίες μιλούν ακόμα και αστυνομικούς σε ακριτικά νησιά, οι οποίοι φέρεται ότι ζητούν εκατοντάδες ευρώ για να «τρέξουν» διαδικασίες ασύλου. Πολλές φορές τα μέλη αυτών των κυκλωμάτων καταφέρνουν να έχουν πρόσβαση σε διαβαθμισμένες πληροφορίες ειδικών υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για πελάτες τους για τους οποίους οι διαδικασίες ασύλου «πάγωσαν» ξαφνικά όταν, μετά την αίτηση ασύλου τους, άρχισαν να εμφανίζονται πληροφοριακά δελτία.

Ο αλλοδαπός γνώριζε ότι κόλλησε η υπόθεσή του για λόγους κρατικής ασφάλειας!

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις αφορά αλλοδαπό άτομο το οποίο για κανέναν λόγο δεν θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η υπόθεσή του «πάγωσε» για λόγους κρατική  ασφάλειας, ενώ είχε αρχικά θετική απόφαση ασύλου.

Το άτομο αυτό μπήκε παράνομα στην Ελλάδα από τη Σάμο με μια έγκυο γυναίκα, η οποία γέννησε στη χώρα μας. Στο Βαθύ της Σάμου έκανε αίτηση ασύλου, για την οποία έλαβε
θετική απάντηση, περιμένοντας το διαβατήριο ασύλου προκειμένου να μεταβεί στη Γερμανία. Ακολούθως εμφανίστηκε ένα πληροφοριακό δελτίο για τον άνθρωπο αυτόν και η υπόθεση ασύλου του «πάγωσε». Οταν έφτασε στην Αθήνα, ήρθε σε επαφή με ένα από αυτά τα δικηγορικά γραφεία για τα «δέοντα».

Σε απάντησή του το «δικηγορικό γραφείο» μέσω κρυπτογραφημένης εφαρμογής τού
απάντησε ότι η υπόθεσή του έχει κολλήσει για λόγους «εμπιστευτικούς, που αφορούν το ελληνικό κράτος». Επιπλέον, ειδικότερα σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο γραφείο, σε μήνυσή του αλλοδαπός με καταγωγή από την Αίγυπτο, ο οποίος εργαζόταν ως μεταφραστής, καταγγέλλει ότι οι δικηγόροι του γραφείου αυτού από κοινού με άτομα αραβικής καταγωγής προβαίνουν σε εκτεταμένη πλαστογράφηση ευρωπαϊκών διαβατηρίων για λογαριασμό
ατόμων τα οποία θέλουν να ταξιδέψουν σε χώρες της Ευρώπης, αλλά και ότι πλαστογραφούν έγγραφα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών με χρήση πλαστών ελληνικών σφραγίδων.

Σε άλλη καταγγελία αλλοδαπών για το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο αναφέρεται ότι εκδίδει ακόμα και πλαστές ιατρικές αναφορές για ταχύτερη χορήγηση ασύλου, όπως και ότι συνδέεται με κυκλώματα Τούρκων διακινητών. Άλλο δικηγορικό γραφείο υπόσχεται ταχύτατα διεκπεραίωση διαδικασιών ασύλου μέσα σε μόλις τρεις μήνες.

Επίσης, σε ένα από αυτά τα δικηγορικά γραφεία βρέθηκε πρόσφατα να προσφέρει τις «υπηρεσίες» του για αρκετό καιρό άτομο το οποίο μπήκε στην Ελλάδα σαν πρόσφυγας
από τη Συρία. Η αποστολή του ήταν να ψαρεύει στο κέντρο της Αθήνας παράνομους αλλοδαπούς στην Ελλάδα και να τους καθοδηγεί να διαφύγουν από τη χώρα χωρίς να
συναντηθούν με τις ελληνικές Αρχές.

Στο αποκορύφωμα της καριέρας του είχε αναπτύξει δίκτυο πληροφοριοδοτών μέσω του οποίου παρακολουθούσε τους ελέγχους σε διάφορα αεροδρόμια της χώρας και αναλόγως καθοδηγούσε παράνομους αλλοδαπούς από την Κωνσταντινούπολη και το Κάιρο σε αεροπορικές πτήσεις στην Ελλάδα με πιο χαλαρά μέτρα ασφαλείας. Εξαφανίστηκε από τις πιάτσες της Αχαρνών και της Ομόνοιας, όταν τον αναγνώρισαν ως «εκτελεστικό διευθυντή» υποομάδας ένοπλης ισλαμιστικής οργάνωσης στη βορειοδυτική Συρία. Μέχρι να εντοπιστεί, ουδείς γνωρίζει πόσους συντρόφους του ενδεχομένως κατάφερε να φυγαδεύσει μέσω Τουρκίας στην Ελλάδα με «προσφυγικό προφίλ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This