Σχέδιο αλλαγών και μεταρρυθμίσεων για τους κανόνες εμπλοκής στην αστυνομία μετά τα γεγονότα του Περάματος

Τι θα ανακοινώσει τη Δευτέρα ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Must Read

Τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν οργανωτικές αλλαγές στην ελληνική αστυνομία από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, μετά το πόρισμα των γεγονότων του Περάματος, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 18χρονου Ρομά και τον τραυματισμό ενός ακόμη.

Όπως μετέδωσε το Open, από το 2013 είναι το καθηκοντολόγιο στο κέντρο επιχειρήσεων, αλλά αυτό που έδειξε η αιματηρή καταδίωξη του Περάματος και το οποίο έχει αποτυπωθεί, έχει περιγραφεί στο πόρισμα που έχει στα χέρια του ο κ.Θεοδωρικάκος, είναι ότι την ώρα της κρίσης ο καθένας μέσα στο κέντρο επιχειρήσεων έκανε αυτό που γνώριζε εμπειρικά, αυτό που πίστευε σωστό και κανένας δεν ήξερε με βάση ένα σωστό καθηκοντολόγιο τι πρέπει να κάνει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πρώτο πράγμα που θα ανακοινωθεί είναι ότι η αστυνομία προχωρά στην κατάρτιση επιχειρησιακού πρωτοκόλλου (σ.σ. το αυτονόητο που στην Ελλάδα είναι δυσνόητο… ) το οποίο θα πρέπει να υπάρχει στο κέντρο επιχειρήσεων και με το οποίο ο καθένας θα γνωρίζει που θα πρέπει να είναι και που θα πρέπει να φτάσει, ποιον θα πρέπει να διατάζει και τι αποφάσεις θα πρέπει να πάρει.

Αυτό που θα ανακοινωθεί στην ουσία τη Δευτέρα, θα είναι ένα σχέδιο γενικότερων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που θα γίνουν μέσα στην ελληνική αστυνομία και αυτό είναι κάτι που δεν θα αποφασίσει η πολιτική ηγεσία, είναι κάτι για το οποίο θα δοθούν οι κατευθυντήριες οδηγίες.

Δηλαδή πως θα πρέπει να είναι οι κανόνες εμπλοκής και αυτό είναι κάτι θα το αποφασίσουν οι επιχειρησιακοί και θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο τι θα πρέπει να έχει προηγηθεί πριν τραβήξει το όπλο του και πριν το χρησιμοποιήσει ο αστυνομικός.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This