Σεξιστικό κήρυγμα κατά των γυναικών από τον μητροπολίτη Κοζάνης (video)

Επιτέθηκε σε όσους χρησιμοποιούν τον όρο γυναικοκτονία

Must Read

Την ώρα που ακόμη μια γυναικοκτονία, αυτή της άτυχης Νεκταρίας από την Ιεράπετρα, συγκλονίζει την Ελλάδα ο μητροπολίτης Κοζάνης ρίχνει λάδι στη φωτιά κάνοντας κήρυγμα κατά των γυναικών.

Από τον άμβωνα του ιερού μητροπολιτικού ναού του Αγίου Νικολάου, ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος προχώρησε σε ένα πρωτοφανές σεξιστικό κήρυγμα κατά των γυναικών.

Από τα… βέλη του δεν ξέφυγαν και όσοι χρησιμοποιούν τον όρο «γυναικοκτονία» λέγοντας πως «ένας απόφοιτος του τότε ΤΕΙ Κοζάνης που τον επισκέπτεται συχνά του ανέφερε πως “η μάνα μου πάτερ σηκώθηκε και έφυγε από το σπίτι μου γιατί ο πατέρας μου έκανε μια παρατυπία… και πού πάει, τον ρώτησα 60 χρονών γυναίκα… Στη Θεσσαλονίκη για να γραφτεί σε μια σχολή! Εκεί φτάσαμε! Και δε λέει το παιδί μου… το σπλάχνο μου”!».

Το παραλήρημα του μητροπολίτη ωστόσο δε σταματά εδώ. Σύμφωνα με το kozanimedia ανέφερε μεταξύ άλλων «φτιάξαμε έναν καινούριο όρο εμείς οι Έλληνες για τις γυναίκες, για να τις εμπαίζουν και αυτές το πιστεύουν… γυναικοκτονία λέει… πού να ακουστεί στον νομικό ποινικό κόσμο ανά την οικουμένη και να γελάσει ή μάλλον να καγχάσει… γυναίκα δεν είσαι άνθρωπος; Εμείς ξέρουμε ανθρωποκτονία… αφού δεν είσαι άνθρωπος τι είσαι;».

«Να κρατούν το στόμα τους κλειστό…»

Συνεχίζοντας το κήρυγμα του είπε πως «λένε οι γυναίκες πως, σεβασμιότατε, οι άντρες μας πολλές φορές μας ταπεινώνουν… στο χέρι σας είναι να μεταδώσετε, να μεταγγίσετε αυτό που είστε! Έλεγαν οι μανάδες μας, ακούστε παιδιά μου, εμείς οι γυναίκες ό,τι θέλουμε κάνουμε, αρκεί σε κάποια στιγμή να έχουμε το στόμα μας κλειστό και μετά θα γίνει αυτό που εμείς θέλουμε. Έχει δύναμη η γυναίκα, γιατί έχει αισθήματα που δεν έχει ο άνδρας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This