Τρίτη 15/6/2021

«Φρούριο» η ΔΕΘ με 3.300 αστυνομικούς και 11 διμοιρίες των ΜΑΤ!

Τα μέτρα της αστυνομίας ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), αναμένεται να είναι δρακόντεια με τη μεταφορά 11 διμοιριών των ΜΑΤ από την Αθήνα, στο σύνολο των 3300 αστυνομικών που θα βρεθούν στη συμπρωτεύουσα, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ.

Επικρατεί έντονη ανησυχία και φόβοι στην αστυνομία για επιθέσεις σε καταλήψεις, ακόμη και στην Αθήνα, καθώς τα μέτρα στην πρωτεύουσα θα είναι μικρότερης κλίμακας.

«Ενδεχομένως οι αντιεξουσιαστές επειδή θα δουν περισσότερους αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη να επιχειρήσουν να επιτεθούν και να επανακαταλάβουν τις τέσσερις καταλήψεις που εκκενώσαμε πριν δυο εβδομάδες», έλεγε αρμόδιος αξιωματικός στο newsbreak.gr. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που θα βρίσκονται σε αστυνομικό κλοιό τα κατειλημμένα κτίρια στην Αθήνα.

Μέτρα για ακτιβιστικές ενέργειες

Παράλληλα στη συμπρωτεύουσα θα είναι αυξημένα τα μέτρα για…ακτιβιστικές ενέργειες τουλάχιστον 48 ώρες πριν την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Οι εντολές του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αλλά και του αρχηγού της ΕΛΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη προς τους αρμόδιους αξιωματικούς που σχεδιάζουν τα μέτρα είναι να «κυλήσουν όλα ομαλά» και «σε περίπτωση κάποιας επίθεσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να γίνουν συλλήψεις άμεσα».

Πάντως, κάλεσμα για τη ΔΕΘ και την πορεία των αντιεξουσιαστών έχει κάνει και ο…Ρουβίκωνας!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ