Αναίρεση στην αποφυλάκιση του «πυρηνάρχη» της Χρυσής Αυγής Γιώργου Πατέλη

Είχε προηγηθεί παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Must Read

Ασκήθηκε αναίρεση από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Μωϋσίδη κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών με την οποία αποφυλακίστηκε ο «πυρηνάρχης» της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γιώργος Πατέλης.

Η αναίρεση ασκήθηκε μετά τις αντιδράσεις φορέων, πολιτών και της οικογένειας του Παύλου Φύσσα. Για το λόγο αυτό ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας είχε ζητήσει να του διαβιβαστεί το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης, για να κριθεί αν θα πρέπει να ασκηθεί αναίρεση.

Μετά από τη μελέτη της υπόθεσης, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Μωϋσίδης ζήτησε την άσκηση αναίρεσης κατά της επίμαχης απόφασης η οποία θα εξεταστεί από το αρμόδιο τμήμα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου. Ο Άρειος Πάγος θα αποφασίσει αν η υπόθεση θα επιστρέψει στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας για να κριθεί με άλλη σύνθεση δικαστών.

Ο Γιώργος Πατέλης εξέτιε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 2 μηνών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών είχε κρίνει ότι ο Γ. Πατέλης πρέπει να αποφυλακιστεί λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής σε δεύτερο βαθμό.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών είχε απορρίψει αντίστοιχα αιτήματα τριών χρυσαυγιτών. Πρόκειται για τον «πυρηνάρχη» Περάματος Αναστάσιο Πανταζή και τους Αναστάσιο Αναδιώτη και Αριστοτέλη Χρυσαφίτη, οι οποίοι ζητούσαν να ανασταλεί η εκτέλεση των ποινών που τους είχε επιβάλλει πριν από περίπου ένα έτος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας και για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This