Στον κόσμο του ο Μητσοτάκης! Καταργεί συμβατικά ΙΧ, ΤΑΞΙ και… καυστήρες πετρελαίου

Μεγαλόπνοα σχέδια εκτός της ελληνικής πραγματικότητας

Must Read

Καμία επαφή με την πραγματικότητα δεν δείχνει να έχει ο πρωθυπουργός, ο οποίος φαντάζεται… πράσινα άλογα και διαμηνύει ότι θα φέρει μια νέα πραγματικότητα στην Ελλάδα, αναγκάζοντας τους πολίτες να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μια «γεύση» για τα μέτρα που θα ανακοινώσει στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, τα οποία μάλιστα δεσμεύτηκε στους ισχυρούς του ΟΗΕ, ότι θα τα εφαρμόσει.

Σύμφωνα με το πρωθυπουργό, ο νέος κλιματικός νόμος θα προβλέπει:

  • Από το 2025 όλα τα νέα ταξί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και το 1/3 των ενοικιαζόμενων οχημάτων, θα πρέπει να είναι ή ηλεκτρικά ή οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων
  • Από το 2030 θα απαγορεύεται η πώληση νέων ΙΧ με κινητήρες εσωτερικής καύσης.
  • Από το 2023, όλα τα νέα σπίτια που θα κατασκευάζονται, θα απαγορεύεται να εγκαθιστούν καυστήρες πετρελαίου, όπου υπάρχει δίκτυο φυσικού αερίου.

Σε μια χώρα όπου οι πολίτες της αδυνατούν να καλύψουν τα βασικά έξοδα των αναγκών τους, πλέον θα είναι υποχρεωμένοι να αγοράσουν νέο αυτοκίνητο, οι ταξιτζήδες οι οποίοι παλεύουν να βγάλουν ένα ποταπό μεροκάματο, θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε αγορά νέου επαγγελματικού οχήματος, ενώ οι οικογένειες που ζορίζονται να πληρώσουν τον λογαριασμό για δυο ώρες θέρμανση την ημέρα, πρέπει να ξεχάσουν την φθηνότερη λύση των καυστήρων πετρελαίου.

Ο πρωθυπουργός κάνει μεγαλόπνοα σχέδια, όμως φαίνεται ότι απευθύνεται μόνο σε εκείνους που διατηρούν «γερά» πορτοφόλια…

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This