Πανδημία: Έρχονται νέα μέτρα – Στο τραπέζι η απαγόρευση κυκλοφορίας;

Έντονη ανησυχία και στην Αττική - Το click away και η πρόταση του Γεωργιάδη

Must Read

«Μαύρη» είναι η εικόνα των τελευταίων ημερών αναφορικά με την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, καθώς οι περιοχές που είναι πλέον στο «κόκκινο» έφτασαν τις 17! Τα κρούσματα αγγίζουν τα 7.000, οι διασωληνωμένοι κάθε μέρα είναι και περισσότεροι, ενώ το ΕΣΥ βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το τελευταίο 24ωρο και μετά τις απανωτές συσκέψεις υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι σκέψεις της κυβέρνησης «δείχνουν» νέα μέτρα. Το κυβερνητικό επιτελείο ήδη ψάχνει να εφαρμόσει νέους περιορισμούς, μπας και ανακόψει την καταστροφική πορεία του ιού.

Στο τραπέζι των προτάσεων από τους ειδικούς, φαίνεται πως είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό συζητείται έντονα στους κόλπους των επιστημόνων, οι οποίοι και κάνουν τις εισηγήσεις στην κυβέρνηση, και επιμένουν ότι θα πρέπει να επανέλθουν μέτρα καραντίνας, τα οποία να επηρεάζουν τόσο τους εμβολιασμένους όσο και τους ανεμβολίαστους.

Πιο συγκεκριμένα, έχει ανοίξει συζήτηση για επαναφορά της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τη 1 τα μεσάνυχτα, στις επιβαρυμένες περιοχές. Το σκεπτικό είναι ότι η διασπορά του ιού είναι ανησυχητικά μεγάλη στους χώρους εστίασης και διασκέδασης, δηλαδή σε μπαρ – εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης.

Ανησυχία και στην Αττική

Μετά την έξαρση κρουσμάτων η ανησυχία δεν επικεντρώνεται πλέον μόνο στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, αλλά και στην Αττική. Η φρενήρης άνοδος του ιικού φορτίου, σε συνδυασμό με τις εκτιμήσεις των ειδικών για έκρηξη των κρουσμάτων ως και 10.000 ημερησίως, σύντομα, φέρνουν στο τραπέζι συζητήσεις για αναπροσαρμογή του μείγματος των περιοριστικών μέτρων.

Ωστόσο, από αύριο Σάββατο 6/11, η αστυνομία αναμένεται να κάνει εντατικούς ελέγχους στα καταστήματα και να επιβάλλει μεγάλη πρόστιμα σε όσους δεν έχουν πιστοποιητικά ή rapid test. Δεν είναι λίγες οι φωνές που μιλούν για μία αστυνομία που το κράτος φρόντισε να μετατρέψει τον ρόλο της από προστατευτικό σε… ελεγκτικό, και η οποία πλέον δεν «πολεμά» την εγκληματικότητα αλλά την πανδημία!

Γεωργιάδης: «Αφού δεν θέλουν rapid test, να ψωνίζουν με click-away οι ανεμβολίαστοι»

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε για τη δυνατότητα των ανεμβολίαστων ή αυτών που δεν θέλουν να κάνουν τεστ, να χρησιμοποιήσουν το click away.

«Δεν απαγορεύεται το click-away, επιτρέπεται, βεβαίως μπορούν να το κάνουν» οι ανεμβολίαστοι, είπε ο κ. Γεωργιάδης, «rapid test χρειάζεται για την είσοδο στο κατάστημα, αν δεν υπάρχει είσοδος στο κατάστημα, μπορούν να παραλάβουν στην είσοδο, να μην μπουν μέσα. Αν έχουν κάνει την παραγγελία τους, να τους το δώσουν όπως γινόταν την εποχή του click-away. Αυτό επιτρέπεται … αν κάποιος πελάτης δεν θέλει ούτε να κάνει rapid test ούτε να «ασχοληθεί» με κανένα από τα μέτρα, μπορεί να παραλάβει την παραγγελία του χωρίς να μπει στο κατάστημα. Έξω, σε ανοιχτό χώρο, δεν απαγορεύεται να είναι χωρίς rapid test, στον εσωτερικό χώρο πρέπει να το έχεις … είναι μία επιλογή που μπορεί να υπάρχει και σε κανονικές συνθήκες».

Διαβάστε ακόμα:

Παναγιωτόπουλος-Παγώνη: «Πάντα να είναι στο τραπέζι το lockdown»… «Lockdown δεν πρέπει να γίνει»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This