Δύναμη-μαμούθ φέρνουν οι ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη

Αναμένεται να καταφτάσουν στο αεροδρόμιο και το λιμάνι της πόλης της Θράκης 120 στρατιωτικά ελικόπτερα και 1.000 οχήματα κάθε τύπου

Must Read

Στρατιωτική δύναμη-μαμούθ των ΗΠΑ έρχεται στην Αλεξανδρούπολη και θα βρίσκεται εκεί από τις 18 Νοεμβρίου και για αρκετό χρονικό διάστημα.

Από τις 18 έως τις 20 Νοεμβρίου αναμένεται να καταφτάσουν στο αεροδρόμιο και το λιμάνι της πόλης της Θράκης 120 στρατιωτικά ελικόπτερα και 1.000 οχήματα κάθε τύπου, ενώ κατά το ίδιο διάστημα στην Αλεξανδρούπολη θα βρεθούν Αμερικανοί στρατηγοί, οι οποίοι θα επιμεληθούν τις τελευταίες λεπτομέρειες και θα παραμείνουν στην πρωτεύουσα του Εβρου για δύο μέρες.

Μια παρτίδα ελικοπτέρων θα σταθμεύσει αρχικά σε χώρο του αεροδρομίου «Δημόκριτος», όπου θα αποσυναρμολογηθούν και θα μεταφερθούν στο λιμάνι. Λίγες μέρες αργότερα, στα τέλη έως τις αρχές Δεκεμβρίου, θα καταπλεύσει και θα δέσει στο λιμάνι, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το θηριώδες αμερικανικό φορτηγό πλοίο «Endurance», το οποίο εκτελεί μεταφορές για λογαριασμό του αμερικανικού στρατού και το οποίο επίσης θα εκφορτώσει στρατιωτικά ελικόπτερα, άρματα μάχης και οχήματα κάθε τύπου. Ολος ο εξοπλισμός θα μεταφερθεί από το λιμάνι στην κεντρική και την ανατολική Ευρώπη, είτε οδικώς είτε σιδηροδρομικώς.

Το αμερικανικό ενδιαφέρον θα επισφραγίσουν με την παρουσία τους στην Αλεξανδρούπολη στις αρχές Δεκεμβρίου ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ και η γενική πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Ελίζαμπεθ Λι. Την άφιξη της μεγάλης αμερικανικής στρατιωτικής δύναμης είχε προαναγγείλει με συνέντευξή του ο κ. Πάιατ.

Ο σχεδιασμός αυτός έχει ενοχλήσει τους Τούρκους. Σε δημοσίευμά του το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu έκανε λόγο για… απόβαση αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο της μεγάλης στρατιωτικής άσκησης που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Οπως τόνιζε ο συντάκτης, οι ΗΠΑ δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, μέσω του οποίου ενισχύει την παρουσία τους στα Βαλκάνια και στη Μαύρη Θάλασσα. Ανέφερε επίσης ότι στην πρωτεύουσα του Εβρου θα φτάσουν σταδιακά πάρα πολλά άρματα μάχης M1 Abrams, εκτοξευτήρες, πυροβόλα όπλα, ελικόπτερα τύπου Romeo, Sikorsky και Chinook και λοιπός εξοπλισμός, που χαρακτηρίζεται πρωτοφανής.
Η στρατιωτική άσκηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας (ΝΑΤΟ) σε περιοχές της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας και άλλων γειτονικών περιοχών. Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο, η αυξημένη παρουσία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Αλεξανδρούπολη μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση στη Ρωσία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This