Τρίτη 15/6/2021

«Μπλοκάρει» την απόφαση για ιθαγένεια και θρησκευτικά το υπουργείο Παιδείας

Το υπουργείο Παιδείας «παγώνει» την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ) και την Ένωση Αθέων. Με ανακοίνωσή του «φρενάρει» την παράλογη αξίωση της ΕλΕΔΑ και της Ένωσης Αθέων να σταματήσει να αναγράφει σε σχολικά έγγραφα στοιχεία ιθαγένειας και καταγωγής των μαθητών, καθώς και το θρήσκευμά τους από τα απολυτήρια, όπως και ότι θα συνεχίσει να εφαρμόζει την πρακτική που ακολουθείται από το 2015 σχετικά με την τεκμηριωμένη αίτηση για την απαλλαγή των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών.

Μάλιστα, το υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζει ότι αναμένονται και δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με συναφές ζήτημα αναγραφής του θρησκεύματος στα απολυτήρια, επομένως δεν τίθεται ζήτημα άμεσης αλλαγής των όσων ισχύουν για την αναγραφή θρησκεύματος και ιθαγένειας σε σχολικά έγγραφα και τον τρόπο απαλλαγής από τα Θρησκευτικά. Μάλιστα, το υπουργείο σημειώνει ότι θα συμμορφώνει την πολιτική του με τις αποφάσεις των Ανεξάρτητων Αρχών και της Δικαιοσύνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας:

«Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων έλαβε σήμερα, 5 Σεπτεμβρίου 2019, την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αναφορικά με α) την αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας σε στοιχεία και έγγραφα σχετικά με τη σχολική δραστηριότητα και λειτουργία και β) τη δήλωση ότι ο μαθητής δεν είναι Χριστιανός Ορθόδοξος και εξ’αυτού επικαλείται λόγους θρησκευτικής συνείδησης για την απαλλαγή του από το μάθημα των Θρησκευτικών, την οποία απόφαση θα μελετήσει αναλυτικά.

Υπενθυμίζεται ότι αναμένονται και δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με συναφές ζήτημα αναγραφής του θρησκεύματος στα απολυτήρια.

Αυτονοήτως το Υπουργείο θα συμμορφώνει την πολιτική του με τις αποφάσεις των Ανεξάρτητων Αρχών και της Δικαιοσύνης.»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ