«Πόλεμος» της Επιτροπής Εμβολιασμών με τον Γκίκα Μαγιορκίνη για το εμβόλιο της γρίπης

Από τη μια δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους και από την άλλη απαιτούν να τους εμπιστεύονται οι πολίτες

Must Read

Τη στιγμή που η κυβέρνηση καλεί τους πολίτες να εμπιστευθούν του ειδικούς της υγείας και να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες τους για το εμβολιαστικό πρόγραμμα, οι ίδιοι οι επιστήμονες «τσακώνονται» μεταξύ τους και διαφωνούν προκαλώντας αίσθημα ανασφάλειας. 

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία «αδειάζει» τον καθηγητή Ιατρικής και εκπρόσωπο της κυβέρνησης Γκίκα Μαγιορκίνη (χωρίς να τον κατονομάζει) αναφορικά με τις συμβουλές του για τον συνδυασμό του εμβολίου της γρίπης με αυτό του κορωνοϊού.

Ο κ. Μαγιορκίνης με δημόσια ανάρτησή του στο facebook ανέφερε:

1) Η απόδοση του εμβολίου της γρίπης δεν θα επηρεασθεί όποτε και αν γίνει

2) Αφού γίνει το εμβόλιο γρίπης θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον 20 ημέρες μέχρι την χορήγηση οποιασδήποτε δόσης του mRNA COVID-19

 
3) Μετά την ολοκλήρωση του mRNA COVID-19 το εμβόλιο της γρίπης μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή (λαμβάνοντας υπόψιν όμως ότι η επόμενη δόση του mRNA COVID-19 θα ακολουθήσει σύμφωνα με τον δεύτερο κανόνα)

4) Μπορεί να γίνει ταυτόχρονη χορήγηση mRNA εμβολίου COVID-19 και εμβολίου της γρίπης την ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ.

Ωστόσο η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την ανάρτηση του επίκουρου καθηγητή επιδημιολογίας σπεύδει να τον «ακυρώσει» αναφέροντας ότι το εμβόλιο της γρίπης μπορεί να χορηγηθεί ακόμα και την ίδια μέρα με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού: «Το αντιγριπικό εμβόλιο μπορεί να χορηγηθεί ακόμη και την ίδια μέρα με το εμβόλιο κατά του κορoνοϊού -αλλά σε διαφορετικά ανατομικά σημεία- όπως και οποιαδήποτε άλλη μέρα πριν και μετά το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού».

Μάλιστα προσθέτει ότι «η διατύπωση διαφορετικών απόψεων χωρίς ενδελεχή επιστημονική τεκμηρίωση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι σε επιστημονικά fora, ιδιαίτερα στην κρίσιμη αυτή φάση της εφαρμογής του Εμβολιαστικού Προγράμματος για τον κορoνοϊό και τη γρίπη, δημιουργεί σύγχυση στο κοινό και επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την εξέλιξή του. Η  υλοποίηση ενός προγράμματος Δημόσιας Υγείας, όπως αυτό του εμβολιασμού, πολύ περισσότερο σε περίοδο πανδημίας, απαιτεί διεπιστημονική προσέγγιση, τεκμηρίωση και υπευθυνότητα».

Στη συνέχεια, ο Γκίκας Μαγιορκίνης αντέδρασε με νέα ανάρτηση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενοχλήθηκε από την παρέμβαση της Επιτροπής Εμβολιασμών στις συμβουλές του προς τους πολίτες: «Σχετικά με το χρονικό διάστημα μεταξύ εμβολίου της γρίπης και COVID-19 επειδή έχει δημιουργηθεί μία παρανόηση. Πρόκειται για απλή σύσταση εάν και εφόσον υπάρχει ευκολία στον προγραμματισμό και όχι για ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΗ. Το χρονικό αυτό διάστημα δεν αποτελεί ΑΝΤΕΝΔEIΞΗ» έγραψε.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι με αυτές τις αντιπαραθέσεις, όχι μόνο δεν θα καταφέρουν να πείσουν τους πολίτες να τους εμπιστευθούν, αλλά αντιθέτως, θα δημιουργήσουν μεγαλύτερο αίσθημα ανασφάλειας και αμφιβολίας. Κοινώς… ας συνεννοηθούν πρώτα μεταξύ τους!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This