Θάνος Πλεύρης: «Αν υπήρχε ανταπόκριση από τους γιατρούς δεν θα μιλούσαμε για επιστράτευση γιατρών»

«Οι ιδιώτες γιατροί που θα επιστρατευτούν θα πρέπει να έχουν και κάποιες διευκολύνσεις» είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

Must Read

Σύσκεψη με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, σε μία ύστατη προσπάθεια να αποφευχθεί η επίταξη των γιατρών. Το παρών έδωσε και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Οι δυο τους κάλεσαν τους γιατρούς να ενταχθούν στο ΕΣΥ οικειοθελώς, καθώς διευκρίνισαν πως αν δεν το πράξουν τότε η πολιτεία θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε επίταξη των υπηρεσιών τους.

«Η πίεση αφορά και σε περιστατικά covid και σε non covid, καθώς είναι συνεχώς αυξανόμενη η επέκταση της πανδημίας», ανέφερε στην ομιλία του ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε: «Δεν υπήρξε η ανταπόκριση που θέλαμε για να μπορέσει να στηριχθεί το ΕΣΥ. Σας ζητάμε να πείσετε τα μέλη σας. Αν υπήρχε μεγάλη παρουσία από τα μέλη σας, δεν θα υπήρχε επιβάρυνση με άλλες διαδικασίες και ανάγκη επίταξης υπηρεσιών και επιστράτευση γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων. Με τις ιδιωτικές κλινικές ήρθαμε σε πλήρη συμφωνία. Εξασφαλίσαμε 650 απλές κλίνες σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία. Ακόμη και τώρα πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξει αυτή η ανταπόκριση από την πλευρά των γιατρών».

Μάλιστα, έκανε γνωστά στοιχεία για τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στο ΕΣΥ. Οι ελλείψεις αυτές, όπως είπαν, ξεπερνούν τους 100 γιατρούς. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στον νομό Κιλκίς, δεν υπάρχει κανένας πνευμονολόγος.

«Οι ιδιώτες γιατροί που θα επιστρατευτούν θα πρέπει να έχουν και κάποιες διευκολύνσεις»

Από την πλευρά τους, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τόνισε πως οι γιατροί βρίσκονται πάντα στο πλευρό της πολιτείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ωστόσο, διατύπωσε τις επιφυλάξεις των γιατρών που σχετίζονται κυρίως με την ευελιξία στο ωράριο απασχόλησης, αλλά και το θέμα της νομικής κάλυψης τους.

«Ήμασταν οι πρώτοι που προτείναμε την υποχρεωτική μάσκα την άνοιξη. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος είναι από το νόμο σύμβουλος της πολιτείας αλλά δεν έχει αξιοποιηθεί όσο θα έπρεπε. Οι ιδιώτες γιατροί που θα επιστρατευτούν θα πρέπει να έχουν και κάποιες διευκολύνσεις. Να μην μπορούν, για παράδειγμα, να κληθούν για ποινικά αδικήματα, εκτός από την περίπτωση του δόλου και της ιατρικής αμέλειας, αλλά ούτε και για αστικές διεκδικήσεις απέναντι τους. Πρέπει να τολμήσουμε για την αναμόρφωση του ΕΣΥ», είπε χαρακτηριστικά.

Οι γιατροί εξήγησαν κατά την διάρκεια της σύσκεψης ότι νιώθουν εκτεθειμένοι κάτω από το ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα που υπάρχει στα νοσοκομεία με το κίνημα των αντιεμβολιαστών και τους δικηγόρους που αυτοί επιστρατεύουν, αρνούμενοι τις ιατρικές πράξεις που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα νοσηλείας του κορωνοϊού. Για τον λόγο αυτό, ζητούν νομική κάλυψη από την πλευρά της πολιτείας, που θα τους κατοχυρώνει από τη βροχή κακόβουλων μηνύσεων των αντιεμβολιαστών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This