Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την πρωτοφανή κλήση στον Πολάκη μετά από μήνυση του Μένιου Φουρθιώτη 

Δικαίωση του newsbreak.gr που είχε προαναγγείλει ηχηρή παρέμβαση του έντιμου ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού

Must Read

Οι ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη, ο οποίος κλήθηκε για ανωμοτί κατάθεση μετά από μήνυση του Μένιου Φουρθιώτη, χωρίς να αρθεί η βουλευτική του ασυλία δικαιώνουν το newsbreak.gr που είχε προαναγγείλει την παρέμβαση του έντιμου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Το σκάνδαλο της κλήσης του εκλεγμένου Παύλου Πολάκη σε ανωμοτί κατάθεση από την ασφάλεια επειδή του έκανε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση ο υπόδικος για κακουργήματα Μένιος Φουρθιώτης, ο οποίος μάλιστα διερευνάται και για άλλες, εξαιρετικά σοβαρές υποθέσεις, προκάλεσε σάλο και ανησυχία ακόμα και για το ίδιο το πολίτευμα.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας παρενέβη για την κλήση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει εξηγήσεις, χωρίς προηγουμένως η δικογραφία να έχει περάσει πρώτα από τη Βουλή, όπως προβλέπεται από τον νόμο. 

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός παρενέβη για τον σχετικό θεσμικό εσωτερικό έλεγχο κατά τα προβλεπόμενα στον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών και ζήτησε να του υποβληθούν σε αντίγραφα τα ενδιαφέροντα συναφή έγγραφα.

Σημειώνεται ότι ο Παύλος Πολάκης, απέστειλε νωρίτερα επιστολή προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στην οποία ζητούσε να προχωρήσει σε πειθαρχικό έλεγχο και τιμωρία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Απόστολου Ανδρέου, που διέταξε παράνομη προανάκριση και ζήτησε την ανωμοτί κατάθεση του βουλευτή. 

Παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το σκάνδαλο Φουρθιώτη είχαν ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ: «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αυτονόητα και άμεσα θα διεξάγει έρευνα προκειμένου να εξακριβώσει υπό ποιες συνθήκες ο συγκεκριμένος εισαγγελέας έπραξε κάτι το πρωτοφανές για τα μεταπολιτευτικά χρονικά» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This