Ο Εισαγγελέας Ανδρέου, ο Φουρθιώτης και ο Κουρτάκης

Το πολίτευμα απειλείται από τα «γαλλικά» του Πολάκη στον υπόδικο Φουρθιώτη αλλά όχι από καταγγελλόμενο εκβιασμό υπουργού, σύμφωνα με τον εισαγγελέα…

Must Read

Δύο μέτρα και δύο σταθμά στη Δικαιοσύνη επί Τσιάρα;

Αυτό που γνωρίζει ο πρωτοετής φοιτητής της Νομικής αλλά και κάθε πολίτης που έχει διαβάσει το Σύνταγμα της χώρας, πως απαιτείται άδεια από τη Βουλή και άρση ασυλίας για να γίνει έρευνα σε βάρος βουλευτή, φαίνεται πως αγνόησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Απόστολος Ανδρέου ζητώντας να κληθεί να δώσει εξηγήσεις ο Παύλος Πολάκης μετά από μήνυση του παρουσιαστή και μάνατζερ μοντέλων Μένιου Φουρθιώτη.

Πριν καν κοπάσει ο σάλος από τους σκηνοθετημένους πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του για να διατηρήσει την αστυνομική φρουρά του, υπόθεση για την οποία είχε προφυλακιστεί, ο κ. Ανδρέου έσπευσε να διατάξει έρευνα με βάση τη μήνυση του Μ. Φουρθιώτη.

Αν και αρχικά είχε δοθεί εντολή από την Εισαγγελία Αθηνών να κληθεί ο Μένιος Φουρθιώτης στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων για να στηρίξει τη μήνυσή του, στη συνέχεια δόθηκε εντολή από τον κ. Ανδρέου να κληθεί ο βουλευτής και πρώην υπουργός Παύλος Πολάκης στην Κρατική Ασφάλεια.

Ο κ. Ανδρέου προχώρησε σε εντολή να κληθεί να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος βουλευτής, χωρίς να πάρει σχετική άδεια από τη Βουλή, κατά παράβαση των άρθρων 61 και 62 του Συντάγματος.

Μετά το «φιάσκο», άρον άρον ανακλήθηκε η κλήση για τον Π. Πολάκη και η Εισαγγελία ενημέρωσε πως εστάλη εκ προφανούς παραδρομής…

Όμως δεν μπορεί ένας εισαγγελικός λειτουργός να κάνει ένα τόσο τραγικό λάθος που κάθε πολίτης που έχει διαβάσει το Σύνταγμα, δεν προβλέπεται η κλήση βουλευτή χωρίς άδεια της Βουλής…

Για το λόγο αυτό άλλωστε παρενέβη ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας, ζητώντας να κινηθεί η διαδικασία για θεσμικό εσωτερικό έλεγχο κατά τα προβλεπόμενα στον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών.

Ήδη έχει ζητήσει να του υποβληθούν σε αντίγραφα τα συναφή έγγραφα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Απόστολος Ανδρέου που έσπευσε να καλέσει τον Π. Πολάκη για τη μήνυση του Μ. Φουρθιώτη, δεν έδειξε την ίδια ταχύτητα στη διερεύνηση άλλων μηνύσεων.

Μια από αυτές αφορούσε μήνυση του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για απόπειρα κακουργηματικής εκβίασης, κατοχή αρχείου ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων σε βάρος του εκδότη των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη.

Την υπόθεση αυτή ο κ. Ανδρέου και στη συνέχεια ο Εισαγγελέας Εφετών την έβαλαν στο αρχείο, υποστηρίζοντας πως δεν έγινε υποκλοπή γιατί ήταν δημόσιος χώρος.
Δηλαδή δεν μπορούν δύο άνθρωποι να μιλάνε ιδιωτικά σε δημόσιο χώρο; Μπορεί ο καθένας να δημοσιοποιεί το τι κάνουν;

Αν μη τι άλλο αυτό ανοίγει μία τεράστια κερκόπορτα για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής…
Στην περίπτωση του εκδότη των «Παραπολιτικών», ο εισαγγελικός λειτουργός δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία όπως στη μήνυση του Μένιου Φουρθιώτη, καλώντας εσπευσμένα τον Παύλο Πολάκη να καταθέσει ως ύποπτος, μη τηρώντας την προβλεπόμενη διαδικασία μέσω της Βουλής.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά στη Δικαιοσύνη επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This