«Καμπανάκι» τα 582 νέα κρούσματα στην Πελοπόννησο – Έρχονται έκτακτα μέτρα

Τη Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση

Must Read

Η κατακόρυφη άνοδος των κρουσμάτων στην Πελοπόννησο έχει προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό στους αρμόδιους φορείς, με αποτέλεσμα να προχωρούν σε έκτακτη σύσκεψη που θα γίνει τη Δευτέρα, με αντικείμενο την περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων αποτροπής διάδοσης της Covid-19. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ θέμα συζήτησης θα αποτελέσουν και τα πρωτόκολλα εισόδου σε όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες από Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Την σύγκληση της εν λόγω συνεδρίασης ζήτησαν με κοινό τους αίτημα, στο οποίο ανταποκρίθηκε η περιφερειακή Αρχή, οι συνδυασμοί της αντιπολίτευσης του σώματος, προκειμένου να συζητηθεί -όπως προτείνουν- το θέμα: «Οι δυσμενείς εξελίξεις για την πανδημία της νόσου του κορονοϊού (Covid-19) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου – Οι συνέπειες και η ανάγκη διεκδίκησης και λήψης μέτρων».

Στην περιφέρεια Πελοποννήσου έχουν νοσήσει περισσότερου από 33.190 πολίτες, ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ τα δύο τελευταία 24ωρα, έχουν καταγραφεί 582 κρούσματα κορωνοϊού.

Ειδικότερα από αυτά τα 126 κρούσματα είναι στην Αργολίδα, τα 77 στην Αρκαδία, τα 151 στην Κορινθία, τα 70 στη Λακωνία και τα 158 στην Μεσσηνία.

Τα νοσοκομεία της Περιφέρειας ασφυκτιούν καθώς μέχρι και την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, νοσηλεύονταν συνολικά 229 άτομα, τα 12 εκ των οποίων σε ΜΕΘ. Πιο συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Άργους 20, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 21, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 43, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 40 (τα 6 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 31 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 74 (τα 6 στη ΜΕΘ).

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ η Περιφέρεια Πελοποννήσου προτίθεται να προσλάβει με σύμβαση ορισμένου χρόνου, 22 άτομα, γιατρούς, νοσηλευτές, επόπτες υγείας και ψυχολόγους για τις ανάγκες αντιμετώπισης της covid-19.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This