Συνεχίζεται η κακοκαιρία: Προβλήματα από τη βροχή στην Αττική

Κλήσεις στην Πυροσβεστική για απεγκλωβισμούς

Must Read

Επιμένουν και σήμερα, Τετάρτη 24/11, τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με την κακοκαιρία να συνεχίζεται μέχρι τις μεσημεριανές ώρες, όταν και σταδιακά θα αρχίσει να εξασθενεί. Ωστόσο, δεν ήταν λίγα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τη βροχή που πέφτει στην Αττική από το βράδυ της Τρίτης, 23/11, και που συνεχίζεται μέχρι σήμερα το πρωί, καθώς παρουσιάζεται κατά τόπους επιδείνωση.

Σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν στην περιοχή του Μοσχάτου, καθώς η νεροποντή ήταν έντονη.

Πολλοί δρόμοι πλημμύρισαν δημιουργώντας δυσκολία στην προσβασιμότητα και την διέλευση των οχημάτων, ενώ όποιος κυκλοφορεί στους δρόμους αυτή την ώρα θα πρέπει να έχει μεγάλη προσοχή. Περισσότερες από 80 κλήσεις, εκ των οποίων οι 20 αφορούσαν τον απεγκλωβισμό ανθρώπων από αυτοκίνητα ακινητοποιημένα δέχτηκε η πυροσβεστική από τις 22.00 ως τα μεσάνυχτα.

Όπως ανακοινώθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα, το Κέντρο Επιχειρήσεων έλαβε 83 κλήσεις, στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, στην Καλλιθέα και στο Παλαιό Φάληρο.

Αναλυτικά οι κλήσεις:

  • Στην περιοχή Μοσχάτου – Ταύρου, 46 κλήσεις, εκ των οποίων 35 ήταν για αντλήσεις υδάτων και 11 για τη μεταφορά ανθρώπων σε ασφαλή σημεία
  • Στην περιοχή της Καλλιθέας, 32 κλήσεις, 26 για αντλήσεις υδάτων και 6 για τη μεταφορά ανθρώπων σε ασφαλή σημεία
  • Στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, μία κλήση για άντληση υδάτων και άλλη μία για τη μεταφορά ανθρώπου σε ασφαλές σημείο
  • Στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, μία κλήση για άντληση υδάτων και 2 για μεταφορές ανθρώπων σε ασφαλή σημεία

Από τις 20 κλήσεις για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων, πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν σε τέσσερις, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις οι εγκλωβισμένοι κατάφεραν να απομακρυνθούν μόνοι τους ή με την βοήθεια άλλων πολιτών.

Στην ανακοίνωση της Πυροσβεστικής επισημαίνεται ότι παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εξελιχθούν τα φαινόμενα παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης, εφ’ όσον απαιτηθεί, με διασπορά προσωπικού και οχημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην οδό Πέτρου Ράλλη, η οποία είχε κλείσει λόγω της υψηλής στάθμης των υδάτων, ενώ κλειστή παραμένει η Λεωφόρος Ποσειδώνος στο Δέλτα Φαλήρου, στο ρεύμα προς Λ. Συγγρού και στον παράδρομο της Λ. Κηφισού.

Βροχές, δυνατοί άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις προμεσημβρινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και το απόγευμα στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι και πιθανώς νωρίς το πρωί κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι τις απογευματινές ώρες και πιθανώς νωρίς το πρωί κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.
Στη Θράκη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.
Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 στα ανατολικά 5 με 6 και τις πρωινές ώρες στο Θρακικό τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο και πιθανώς πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες στη δυτική Πελοπόννησο.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ισχυρά, από τις προμεσημβρινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, αρχικά στα ανατολικά και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές, βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ στις Κυκλάδες θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, στρεφόμενοι το πρωί βαθμιαία από τα βόρεια σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6, στα δυτικά και τα βόρεια τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, από τις προμεσημβρινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά έως 8 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα από τις προμεσημβρινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε ακόμα:

Συνεχίζεται η κακοκαιρία: Ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This