Συναγερμός για τη μετάλλαξη «Όμικρον»: Εβδομάδα κρίσιμων αποφάσεων για την κυβέρνηση

«Όχι» σε γενικό lockdown - Στο τραπέζι νέοι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους

Must Read

Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 3/12, το κυβερνητικό επιτελείο αναμένεται να λάβει τις τελικές αποφάσεις μετά τις εισηγήσεις των ειδικών, για τις φετινές γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Τα δεδομένα είναι δύσκολα και η ανησυχία όλων των κρατών είναι έκδηλη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει ότι η γραμμή θα είναι μία.

Δεν τίθεται θέμα γενικού lockdown, ωστόσο θα ληφθούν νέα μέτρα αποκλειστικά και μόνο για τους ανεμβολίαστους. Η επιβολή μάσκας παντού και από όλους είναι ένα μέτρο που βρίσκεται συνεχώς στο τραπέζι, όπως και η επέκταση της τηλεργασίας για μεγάλη μερίδα εργαζομένων.

Η κυβέρνηση συνεχίζει κανονικά στον σχεδιασμό που έχει χαράξει, ενώ βρίσκεται και σε συνεχή επικοινωνία και με τις Βρυξέλλες για κοινό συντονισμό.

Σήμερα, στην καθιερωμένη σύσκεψη της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός θα θέσει συγκεκριμένα θέματα στο τραπέζι των συζητήσεων, με το Plan B’ να βρίσκεται πάλι υπό επεξεργασία. Τι περιλαμβάνει για τις γιορτινές ημέρες:

  • τήρηση αυστηρών πρωτοκόλλων για ξενοδοχεία, χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας
  • συνεχείς έλεγχοι
  • επιβολή αυστηρών προστίμων 
  • περισσότερα rapid test για την είσοδο των ανεμβολίαστων στην εργασία τους
  • αποκλεισμός όσων δεν έχουν κάνει το εμβόλιο και από τους ανοιχτούς χώρους της εστίασης 

Αύριο, Τρίτη αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή των Επιστημόνων και την Τετάρτη η ολομέλεια, προκειμένου να αξιολογήσουν τα αποτελέσματα των μέτρων που ελήφθησαν από την προηγούμενη Δευτέρα για τους ανεμβολίαστους.

Τι ξέρουμε για τη μετάλλαξη «Όμικρον»;

Λίγες είναι οι πληροφορίες για τη νέα μετάλλαξη, καθώς οι εκτιμήσεις από πλευράς των επιστημόνων, διεθνώς, είναι ακόμη αντικρουόμενες. Άρα, ουσιαστικά όλα είναι ανοιχτά για το τι θα συμβεί και τι μέτρα θα παρθούν για τις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Παγκοσμίως, ωστόσο, οι αλλεπάλληλες συσκέψεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μία νέα μετάλλαξη που θέλει λεπτούς χειρισμούς και άμεσες ενέργειες.

Οι χώρες προσπαθούν να λάβουν μέτρα για να θωρακιστούν. Στην Ελλάδα μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κρούσμα, αλλά η χώρα μας έχει θέσει αυστηρούς περιορισμούς για την είσοδο σε ελληνικό έδαφος ταξιδιωτών από Νότια Αφρική, Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Λεσότο, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Εσουατίνι, Ζάμπια και Μαλάουι.  

Διαβάστε ακόμα:

Έκτακτη σύσκεψη των υπουργών Υγείας της G7 συγκαλεί η Βρετανία λόγω της μετάλλαξης Όμικρον

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This