Στα «κάγκελα» η ΠΟΕΔΗΝ – Διαμαρτυρίες για ΕΣΥ και μέτρα κυβέρνησης

24ωρη απεργία σε Περιφέρεια και στάση εργασίας στην Αττική

Must Read

Πάλι στους δρόμους βγήκαν οι υγειονομικοί, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Μαβίλη και στη συνέχεια πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Υγείας.

Με πανελλαδική 24ωρη απεργία στην περιφέρεια και στάση εργασίας από τις 8:00 έως τις 15:00 σήμερα προτάσσουν τα ασφαλιστικά, μισθολογικά και εργασιακά τους αιτήματα.

Αυτή είναι η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

«Κάθε ημέρα θρηνούμε περί τους 100 νεκρούς. Η πανδημία θερίζει αν και υπήρχαν οι προϋποθέσεις αντιμετώπισής της όπως οι εμβολιασμοί, η εμπειρία στην αντιμετώπιση και διαχείριση της νόσου, μακρύς χρόνος για την οργάνωση του συστήματος με την κατάλληλη στελέχωση και επαρκή εξοπλισμό.

Η κυβέρνηση θεώρησε το καλοκαίρι ότι «ξεμπερδέψαμε» με τον κορωνοϊό και αντί να ενισχύσει το Σύστημα Πρωτοβάθμιας και Νοσοκομειακής Περίθαλψης το απογύμνωσε. Προσηλωμένοι στο στόχο της ιδιωτικοποίησης των συγχωνεύσεων – καταργήσεων Υγειονομικών Μονάδων. Κατατέθηκε ο προϋπολογισμός για το έτος 2022 προς ψήφιση στη Βουλή.

Άλλη μια χαμένη ευκαιρία για την ενίσχυση του Δημόσιου Τομέα Υγείας παρά την αναγκαιότητα όπως αναδείχθηκε με τον πιο δραματικό τρόπο τα δύο έτη της πανδημίας. Το ανώτατο όριο δαπανών το έτος 2022 για την Υγεία διαμορφώνεται στο 4.657 δις. ευρώ εκ των οποίων 136 εκ. ευρώ οι παρεμβάσεις για την πανδημία.

Αντίστοιχα το ανώτατο όριο δαπανών για το έτος 2021 η εκτίμηση είναι ότι θα διαμορφωθεί στο 5.217δις. ευρώ εκ των οποίων 944 εκατ. ευρώ για την πανδημία. Ως εκ τούτω το ανώτατο όριο δαπανών για το Υπουργείο Υγείας διαμορφώνεται το έτος 2022 μειώνεται κατά 560 εκατ. ευρώ σε σχέση με το έτος 2021.

Οι δαπάνες για τη διαχείριση της πανδημίας το έτος 2022 μειώνονται 808εκ.ευρώ σε σχέση με το έτος 2021. Οι μεταβιβάσεις από το τακτικό προϋπολογισμό για τα Νοσοκομεία από 1.473 δις ευρώ που ήταν το 2021 διαμορφώνονται στο 1.334 δις ευρώ το έτος 2022. Μειώνονται κατά 139 εκ. ευρώ.

Οι μεταβιβάσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από 164 εκ. ευρώ που ήταν το έτος 2021 διαμορφώνονται στα 82εκ.ευρώ το 2022. Μείωση 82 εκ. ευρώ. Οι δαπάνες των Νοσοκομείων από 3.274 εκ. ευρώ το έτος 2021 διαμορφώνονται στο 3.407εκ. ευρώ το έτος 2022. Αύξηση 133εκ.ευρώ.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Νοσοκομείων διαμορφώνονται τον Σεπτέμβριο σε 962 εκ.ευρώ. Με δεδομένη όμως την μείωση κατά 808 εκ. ευρώ για τις παρεμβάσεις της πανδημίας την μείωση της κρατικής χρηματοδότησης την μείωση του ανώτατου ορίου δαπανών και των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ο Προϋπολογισμός των Νοσοκομείων το έτος 2022 είναι σημαντικά μειωμένος. Τα Νοσοκομεία θα κινηθούν σε ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον με μείωση των κονδυλίων μεσούσης της πανδημικής κρίσης.

Για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας οι μεταβιβάσεις από τον τακτικό προϋπολογισμό διαμορφώνονται το έτος 2022 στα 128 εκ. ευρώ από 268 εκ. ευρώ το έτος 2021. Μείωση 140εκ.ευρώ. Οι δαπάνες της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης διαμορφώνονται στα 244 εκ. ευρώ από 368 εκ. ευρώ που ήταν το 2021. Μείωση 124 εκ. ευρώ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This