Ξεσκεπάζεται το κύκλωμα των «κομπιναδόρων του Taxisnet»

Must Read

Ολο και περισσότερα πρόσωπα εμπλέκονται στο κύκλωμα των Ρομά που υπεξαιρούσαν επιδόματα τέκνων στην Πάτρα, αλλάζοντας τα IBAN δικαιούχων που έκλεψαν από λογιστικό γραφείο και αντικαθιστώντας τα με δικούς τους λογαριασμούς. Μετά την πρώτη σύλληψη ενός 67χρονου την ώρα που πήγαινε να κάνει ανάληψη στα χρήματα των επιδομάτων, οι αστυνομικοί ερεύνησαν συστηματικά για να βρουν τους συνεργούς του.

Ετσι, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν ακόμη δύο συνεργούς τους στην κομπίνα με την υπεξαίρεση επιδομάτων. Οπως αναφέρει το pelop.gr, πρόκειται για μια γυναίκα με μόνιμο τόπο διαμονής το Αιγάλεω και έναν άνδρα κάτοικο Πατρών, οι οποίοι αναζητούνται για να συλληφθούν. Στους δικούς τους λογαριασμούς κατέληγαν τα περισσότερα χρήματα, ενώ είναι συγγενείς ενός 28χρονου Ρομά από την Κάτω Αχαΐα, ο οποίος επίσης συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η απάτη αποκαλύφθηκε όταν έξι Ρομά διαπίστωσαν ότι δεν είχαν πληρωθεί επιδόματα τέκνων ύψους 4.000 ευρώ και τότε ξετυλίχθηκε το κουβάρι. Εως χθες οι άνδρες της Ασφάλειας είχαν εντοπίσει 14 περιπτώσεις Ρομά που κατήγγειλαν ότι δεν έπαιρναν τα επιδόματά τους, καθώς αυτά είχαν κατατεθεί στους λογαριασμούς των δραστών.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να εμπλέκονται ακόμα περισσότερα άτομα στην κομπίνα, καθώς οι περισσότεροι ύποπτοι δεν φαίνεται ότι είχαν την τεχνογνωσία να αλλάξουν τα ΙΒΑΝ μέσω TAXIS, άρα το έκανε για λογαριασμό τους κάποιος ή κάποιοι με γνώσεις υπολογιστή.

Τα επιδόματα υπεξαιρούσαν οι δράστες, αφού πρώτα έβαλαν στο χέρι περίπου 1.000 κωδικούς TAXIS και ονόματα δικαιούχων Ρομά, που απέσπασαν από λογιστικό γραφείο στην Κάτω Αχαΐα, το οποίο είχαν διαρρήξει στα τέλη του Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This