Στην φυλακή τρία βασικά μέλη του κυκλώματος ελληνοποιήσεων! Συνεχίζονται οι απολογίες των υπολοίπων

Προφυλακίστηκαν αστυνομικός, υπάλληλος ληξιαρχείου και Αλβανός!

Must Read

Το δρόμο για την φυλακή πήραν, αργά το βράδυ της Παρασκευής, τρία βασικά μέλη του κυκλώματος ελληνοποιήσεων, μετά τις απολογίες τους στην Ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.

Με σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και εισαγγελέα προφυλακίστηκαν μία αστυνομικός, μια υπάλληλος ληξιαρχείου και ένας άνδρας αλβανικής καταγωγής. Στα υπόλοιπα δέκα μέλη του κυκλώματος που απολογήθηκαν χθες, επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι και αφέθηκαν ελεύθεροι. Σήμερα συνεχίζεται η ανάκριση με τις απολογίες των υπολοίπων επτά κατηγορούμενων ως μελών του κυκλώματος ελληνοποιήσεων που δρούσε επί σειρά ετών, αποκομίζοντας όφελος πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι διώκονται για σωρεία αδικημάτων, όπως: Εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, δωροδοκία υπαλλήλου για ενέργεια που αντίκειται στα καθήκοντά του κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, δωροδοκία υπαλλήλου για ενέργεια που αντίκειται στα καθήκοντά του από κοινού κατ’ εξακολούθηση και κατά μόνας, ψευδή βεβαίωση, διευκόλυνση εξόδου από το ελληνικό έδαφος πολίτη από κοινού και κατά συρροή από υπαίτιους που ενήργησαν με σκοπό τη κερδοσκοπία και κατ’ επάγγελμα, διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολιτών τρίτης χώρας με δυσχέρανση των αστυνομικών ερευνών για σύλληψη και απέλασή τους, διακίνηση ναρκωτικών (αγορά και κατοχή), συνέργεια σε ψευδή βεβαίωση, συνέργεια στη διευκόλυνση εξόδου από το ελληνικό έδαφος πολίτη τρίτης χώρας και συνέργεια στη διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολιτών τρίτης χώρας με δυσχέρανση των αστυνομικών ερευνών.

Οι 20 κατηγορούμενοι διώκονται, επίσης, κατά περίπτωση, για ψευδή υπεύθυνη δήλωση, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση και μη, προμήθεια και κατοχή ποσότητας ναρκωτικών, παράνομη κατοχή όπλου και πυρομαχικών και ψευδή βεβαίωση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This