Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

Η Κρήτη τίμησε τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Με επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Μεθόδιος Βερνιδάκης και κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές στο μνημείο Μικρασιατικού Ελληνισμού (στη συμβολή Λ. Κνωσού και Ιωνίας), τιμήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο η ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας.

Στεφάνια στο Μνημείο Μικρασιατικού Ελληνισμού κατέθεσαν ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης-Π.Ε. Ηρακλείου-Περιφερειακός Σύμβουλος Λάμπρος Βαμβακάς, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, βουλευτές, εκπρόσωποι Βουλευτών ΠΕ Ηρακλείου, εκπρόσωποι πολιτικών, στρατιωτικών αρχών, αντιστασιακών οργανώσεων, αποστράτων και Μικρασιατικών συλλόγων.

Νωρίτερα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά τελέστηκε μνημόσυνο στη μνήμη των πεσόντων και ακολούθησε επίσημη δοξολογία. Για το ιστορικό-χρονικό των γεγονότων μίλησε ο συνταξιούχος Ιωάννης Μπρίμης.

«Ημέρα τιμής και μνήμης σήμερα για την Γενοκτονία του Ελληνισμού της Μ. Ασίας. Θυμόμαστε, δεν ξεχνάμε και υπενθυμίζουμε στις νεότερες γενιές την υποχρέωση που έχουμε να κρατάμε «ζωντανή» την μνήμη των χιλιάδων θυμάτων από το Τουρκικό καθεστώς όπως επίσης και το δραματικό χρονικό της εκδίωξης των Ελλήνων της Μικράς Ασίας», ανέφερε με το πέρας της εκδήλωσης ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λάμπρος Βαμβακάς.

Φωτογραφίες: cretapost.gr

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ