«Άφρισε» η Παγώνη με τις καταγγελίες για VIP ΜΕΘ – Αντί να σταθεί στην ουσία λέει ότι κατηγορούνται οι γιατροί

«Δεν θα με διακόψετε, αρκετά σας άκουσα», είπε στον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο!

Must Read

«Φούντωσε» η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη με το θέμα των VIP ΜΕΘ, καθώς από χθες που αναδείχθηκε η καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ, σε όποιο τηλεοπτικό πλατό βρεθεί και σταθεί, εξαπολύει επιθέσεις εναντίον αυτών που έκαναν τις καταγγελίες.

Και όπως παρατηρείται βάσει των δηλώσεων, η κ.Παγώνη βρίσκεται στην ίδια γραμμή με το Υπουργείο Υγείας, προσπαθώντας να αντιστρέψει και να διαστρεβλώσει τα όσα έχουν ακουστεί, λέγοντας ότι καταγγέλλονται οι γιατροί, πως στοχοποιούνται, πως υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία κ.λπ.

Διαβάστε ακόμα: Σάλος με τις… «ρεζερβέ» κλίνες ΜΕΘ: «Πόλεμος» μεταξύ Παγώνη και γιατρών

Ωστόσο, το περιεχόμενο των καταγγελιών από ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ δεν στρέφεται κατά των γιατρών, αλλά ξεκάθαρα κατά των ανώτερων στελεχών, είτε αυτοί είναι διευθυντές νοσοκομείων (διορισμένοι από την Κυβέρνηση μην ξεχνάμε), είτε… άλλων που μπορεί να έχουν δώσει «εντολή» να κρατηθεί καβάτζα καμιά ΜΕΘ για… ώρα ανάγκης (κάποιου επώνυμου εννοείται).

Μετά το Open, η Ματίνα Παγώνη εκνευρίστηκε και στην ΕΡΤ (αλλά και σε πολλά άλλα ΜΜΕ) με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, όταν έφτασε η συζήτηση στις VIP ΜΕΘ, με κορώνες περί κατηγοριών και συκοφαντιών για τους γιατρούς και κατηγορηματική, κατά την ίδια, διάψευση των όσων έχουν ακουστεί.

«Δεν ξέρω πως βρήκε ο μητροπολίτης σε 3 ώρες ΜΕΘ αλλά αυτά που λέει ο κύριος Γιαννάκος είναι ανήκουστα», απάντησε η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, όταν ο κ.Γιαννάκος είπε ότι στις λίστες των διασωληνωμένων δεν υπάρχουν επώνυμοι και ότι αυτοί δεν περιμένουν πολύ στο να βρεθεί ΜΕΘ, όπως οι «κοινοί θνητοί», φέρνοντας το παράδειγμα του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ξεκαθάρισε το αυτονόητο –προφανώς όχι για όλους- ότι οι μομφές δεν είναι για τους γιατρούς, αλλά η κ.Παγώνη αφού πρώτα  του είπε «αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας. Ας σταματήσει αυτή η ιστορία και να καταγγέλλονται πράγματα όταν άνθρωποι έχουν δώσει δύο χρόνια μάχες», στη συνέχεια τον κατηγόρησε πως δεν έχει καταλάβει τη διαδικασία και έφτασε και στο «δεν θα με διακόψετε, αρκετά σας άκουσα», εν εξάλλω καταστάσει.

Όταν ο Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρθηκε στους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ η Ματίνα Παγώνη έστρεψε πάλι τη συζήτηση στο ότι κατηγορούνται οι γιατροί και απέφυγε την ουσία της υπόθεσης: «Δεν έχουμε εγκαταλείψει διασωληνωμένους, τους παρακολουθούμε και στα τμήματα, οι ασθενείς αυτό η θέση τους είναι στις ΜΕΘ αλλά όχι ότι δεν τους παρακολουθούμε. Κανείς συνάδελφος δεν έχει αφήσει ασθενή αν υπάρχει κενό κρεβάτι και δεν τον έχει μεταφέρει, δεν υπάρχει περίπτωση».

Πάντως νωρίτερα στο Open, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ήταν ακόμα πιο ξεκάθαρος για το θέμα των ΜΕΘ και ότι σε καμία περίπτωση τα όσα καταγγέλθηκαν δεν αφορούν τους γιατρούς: «Ποιος είπε ότι οι γιατροί κρατούν κενά κρεβάτια; Ούτε ο κ. Παπανικολάου ούτε εγώ. Εμείς δεν είπαμε κάτι για γιατρούς. Οι γιατροί διασωληνώνουν, δίνουν τα περιστατικά στο ΕΚΑΒ και το πληροφοριακό σύστημα. Οι εντατικολόγοι δίνουν τα κενά κρεβάτια … Θεωρούμε απαράδεκτο να εμφανίζονται κενές κλίνες σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, όταν έχουμε 120 διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Οι γιατροί δεν έχουν καμία εμπλοκή».

Σε επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Υγείας που παρουσιάστηκε στο Open για τη διαθεσιμότητα των ΜΕΘ στα νοσοκομεία (μια από τις ημέρες του Δεκεμβρίου), φαίνεται ότι από τις 647 διαθέσιμες ΜΕΘ (σ.σ. που είναι άραγε η περιβόητη… ενίσχυση στο σύστημα υγείας; ), οι 604 είναι καλυμμένες, με 43 κλίνες ΜΕΘ να είναι κενές

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This