Σοκαριστικές εξελίξεις στην υπόθεση του 29χρονου Έλληνα καπετάνιου: Τα στοιχεία «δείχνουν» δολοφονία και όχι αυτοκτονία

«Πλέον η υπόθεση πρέπει να ερευνηθεί ως δολοφονία και να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις και συνεντεύξεις διαφόρων εμπλεκομένων»

Must Read

Αποκαλυπτικά είναι τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως αναφορικά με τον περίεργο θάνατο του 29χρονου Βαγγέλη Φραγκούλη από τον Πόρο.

Τα ντοκουμέντα που έφερε στο φως η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, «μιλούν» μετά από παρέμβαση εισαγγελέα. Η πάλη που προηγήθηκε, το DNA στο φονικό όπλο αλλά και άλλα στοιχεία που θα παρουσιαστούν στο Θανατικό Δικαστήριο, ενισχύουν την εκδοχή της δολοφονίας.

«Βρέθηκε ξένο γενετικό υλικό στο μαχαίρι…»

Ιδιαίτερα σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις που έκανε για τον Έλληνα αξιωματικό του εμπορικού ναυτικού που βρισκόταν στην Κύπρο, ο ιατροδικαστής – τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, Λοΐζος Νικολαΐδης.

«Από τα στοιχεία που έχουμε μπροστά μας δε μιλάμε για αυτοκτονία, αλλά δολοφονία. Έχουμε δύο πανομοιότυπα τραύματα, το ένα στον πνεύμονα και το άλλο στην περιοχή του μαστού. Στο μαχαίρι δεν βρέθηκαν αποτυπώματα, αλλά μεικτό γενετικό υλικό. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί να ανήκει σε άλλο ή άλλα πρόσωπα. Πρέπει να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις. Το θύμα έχει προθανάτιες κακώσεις στο πρόσωπο. Ενδεχομένως να προηγήθηκε πάλη και να δέχθηκε χτυπήματα. Δεν μπορώ να προβώ σε λεπτομέρειες ακόμη. Θα τα καταθέσουμε όλα αυτά στο δικαστήριο», ανέφερε ο κύριος Νικολαΐδης.

Το Θανατικό Δικαστήριο συνεδρίασε στις 15 Νοεμβρίου, μετά τον σάλο που ξέσπασε στην Κύπρο με αφορμή την προβολή τη υπόθεσης από την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη. Ο δικαστής έκπληκτος διαπίστωσε πως οι Αρχές δεν είχαν δώσει στην οικογένεια το φάκελο της υπόθεσης. Επέπληξε τους υπεύθυνους για την τεράστια και αδικαιολόγητη καθυστέρηση και διέταξε να δοθούν άμεσα στο συνήγορο της οικογένειας όλα τα στοιχεία της υπόθεσης.

Όπως διαπιστώθηκε στην συνέχεια, η ιατροδικαστική έκθεση ήταν ελλιπής, αλλά οι φωτογραφίες που τη συνόδευαν, εκτιμήθηκαν από ειδικούς και έδωσαν έστω και τώρα, απαντήσεις.

«Έχουμε πάλη και δεν πήραν DNA από τα νύχια…»

Σε ό,τι αφορά στην πάλη, ο ιατροδικαστής Λοΐζος Νικολαΐδης εξήγησε ότι έπρεπε να γίνει συλλογή γενετικού υλικού από τα νύχια του θύματος και να εξεταστεί σε ποιο πρόσωπο ανήκει. «Κάτι το οποίο δεν έγινε. Από τις φωτογραφίες το πρώτο που μου προξένησε μεγάλη εντύπωση, ήταν ότι τα χέρια του θύματος ήταν ακάλυπτα και απροστάτευτα. Τα όποια στοιχεία, αλλοιώθηκαν» σημείωσε.

Ο άτυχος Βαγγέλης είχε πιει αρκετά σε πάρτυ που βρισκόταν λίγες ώρες πριν βρεθεί νεκρός και σε μπαρ που συνέχισαν για να γιορτάσουν το δίπλωμά του στην κατάδυση. Ο ιατροδικαστής θεωρεί αδύνατο να μπορεί ένας άνθρωπος να καταφέρει στον εαυτό του τέτοιου είδους τραύματα, με τα υψηλά ποσοστά αλκοόλης, που βρέθηκαν στο αίμα του.

«Πλέον η υπόθεση πρέπει να ερευνηθεί ως δολοφονία και να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις και συνεντεύξεις διαφόρων εμπλεκομένων. Υπάρχουν κι άλλες μαρτυρίες ανθρώπων, οι οποίες ήρθαν στην αντίληψή μας μετά την προβολή της εκπομπής και θα ξαναεξεταστούν. Νομίζω ότι η αστυνομία και το δικαστήριο, οφείλουν να ζητήσουν να γίνει εκ νέου αυτοψία στο χώρο», κατέληξε.

«Δεν έγινε κανένας καβγάς τη νύχτα που ήμασταν μαζί…»

Ο φίλος και εκπαιδευτής του 29χρονου, που ήταν μαζί του εκείνο το βράδυ, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, τόνισε πως δεν υπήρξε κανένας καβγάς. «Ο κόσμος διασκέδαζε στο πάρτυ στο σπίτι μου και περνούσε καλά, δεν έγινε κάποιο περιστατικό. Στη συνέχεια, πήγαμε μαζί στο μπαράκι, αλλά ούτε εκεί δημιουργήθηκε κάποια ένταση. Δεν ξέρω τι συνέβη μετά και βρέθηκε χτυπημένος», ανέφερε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This