Αρνείται η κυβέρνηση νέα μέτρα, αλλά φέρνει… περιορισμούς!

Τι ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την επικείμενη συνάντηση Μητσοτάκη-Ιερώνυμου;

Must Read

Η κυβέρνηση «κρύβεται» καλά πίσω από το «δάκτυλό» της, καθώς από τη μία δεν δέχεται (μέσω του εκπροσώπου της) οποιαδήποτε αναφορά για νέα περιοριστικά μέτρα, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός κάθεται σε «αναμμένα κάρβουνα» καθώς έχει χάσει όχι μόνο τον έλεγχο της πανδημίας -οι νεκροί αγγίζουν τον πληθυσμό ενός μικρού χωριού-, αλλά και την εμπιστοσύνη του κόσμου…

Άλλα λένε, άλλα… κουβεντιάζουν!

«Στη φάση, που βρισκόμαστε τώρα δεν μελετούμε νέα μέτρα, είτε αυτά αφορούν στην υποχρεωτικότητα, είτε αφορούν άλλου τύπου περιορισμούς», υπογράμμισε νωρίτερα ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου είπε πως η σωστή εφαρμογή του πλαισίου των μέτρων, η συνέχιση της προσπάθειας για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης, καθώς και η αξιοποίηση των εργαλείων, που έχουμε για το συχνό testing είναι οι βασικοί παράμετροι και τα εφόδια, που έχουμε στα χέρια μας για να κυλήσει ομαλά η περίοδος των Χριστουγέννων, που είναι σημαντική για κοινωνικούς, οικονομικούς και θρησκευτικούς λόγους προς όφελος του πολίτη.

«Ενόψει εορτών επιβάλλεται σχολιαστική τήρηση μέτρων ατομικής προστασίας και συχνός έλεγχος. Πάνω από όλα είναι αναγκαίος ο καθολικός εμβολιασμός και ο εμβολιασμός με την 3η δόση», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Επισήμανε ότι παρατάθηκε όλη την εβδομάδα η διάθεση των δωρεάν self test στους ενήλικες προκειμένου να γίνει πιο αποτελεσματικός έλεγχος της πανδημίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος ατόμου που νόσησε από κορωνοϊό 14 ημέρες μετά τη χορήγηση της τρίτης δόσης.

«Από τον ΕΟΔΥ έχει ξεκαθαριστεί ότι δεν έχουμε κανένα θάνατο ατόμου που νόσησε 14 ημέρες μετά τη χορήγηση της 3ης δόσης. Επιστημονικές μελέτες στο Ισραήλ έδειξαν στους άνω των 50 ετών ότι η αναμνηστική δόση μείωσε την πιθανότητα θανάτου κατά 90%», συνέχισε, ενώ υπενθύμισε ότι από σήμερα οι πολίτες άνω των 60 ετών που έχουν συμπληρώσει 7 μήνες και δεν έχουν κάνει αναμνηστική δόση, θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι.

Ερωτηθείς για την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκης στην έκτακτη Σύνοδο της ΔΙΣ, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως αντικείμενο της επαφής των δύο πλευρών είναι το ζήτημα της πανδημίας, αλλά και θέματα που αφορούν στις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους, ενώ υπενθύμισε πως βρίσκεται εν ισχύ συγκεκριμένο πλαίσιο, που αφορά στο καθεστώς με το οποίο πρέπει να γίνεται η προσέλευση των πιστών στις θρησκευτικές λειτουργίες.

Διαβάστε ακόμα:

Προ των πυλών 5ο κύμα: Τι συζητούν κυβέρνηση και επιστήμονες – Τελικά επεκτείνεται η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This