Στα όρια της απαξίωσης το σύστημα εναέριας κυκλοφορίας

Must Read

Την αποκατάσταση της μερικής πτώσης ενός εκ των συστημάτων ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στο Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Αθηνών Μακεδονίας (ΚΕΠΑΘΜ), έπειτα από σύντομο χρονικό διάστημα (μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά), ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Η σχετική ανακοίνωση Tύπου αποδίδει το συμβάν στις αναγκαίες εργασίες συντήρησης των συστημάτων τροφοδοσίας στις κεντρικές εγκαταστάσεις της υπηρεσίας στο Ελληνικό και διαβεβαιώνει ότι δεν προέκυψε κανένα θέμα ασφάλειας πτήσεων στον ελληνικό εναέριο χώρο, καθώς όλα τα αεροσκάφη που βρίσκονταν στο FIR Αθηνών ήταν σε επικοινωνία με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και οι πτήσεις που ήταν σε εξέλιξη συνεχίστηκαν απρόσκοπτα. Μετά την αποκατάσταση, η εναέρια κυκλοφορία επανήλθε στον μέγιστο βαθμό εξυπηρέτησης και ομαλοποιήθηκε όλο το πρόγραμμα των πτήσεων.

Με αφορμή το συμβάν, η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ) καταγγέλλει «την υποβάθμιση του συστήματος εναέριας κυκλοφορίας που φτάνει στα όρια της απαξίωσης και θα επιφέρει με βεβαιότητα ανάσχεση στην αναμενόμενη τουριστική ανάπτυξη των επόμενων ετών και δεδομένη απώλεια εσόδων για τη χώρα μας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This