«Περδίκι» μέσα σε λίγες ώρες η πρώτη έγκυος που έλαβε μονοκλωνικά αντισώματα

Μια ημέρα μετά τη θεραπεία εξαφανίστηκαν τα συμπτώματα - Υγιέστατο το μωράκι της

Must Read

Ένα υγιέστατο κοριτσάκι έφερε στον κόσμο η πρώτη έγκυος με κορωνοϊό η οποία έλαβε θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα στις Σέρρες.

Ο τοκετός έγινε με φυσιολογικό τρόπο, ενώ η 30χρονη μητέρα και το μωρό της χαίρουν άκρας υγείας. Οι γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών της χορήγησαν μονοκλωνικά αντισώματα, με αποτέλεσμα η μητέρα να δει άμεσα τα σημάδια βελτίωσης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο σύζυγος της νεαρής μητέρας, από την πρώτη κιόλας μέρα της θεραπείας, τα συμπτώματα εξαφανίστηκαν: «Ενώ είχε λίγο πυρετό και δεν έπαιρνε αντιβίωση, εντάξει ήταν και στη γέννα και φοβόμασταν κιόλας. Την άλλη μέρα έγινε περδίκι, κατά χάρη Θεού και με τα αντισώματα να λέμε την αλήθεια ναι»  δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή Live-News.

Για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας, μίλησε και ο γιατρός της, επικεφαλής της Γυναικολογικής και Μαιευτικής κλινικής, Δημήτρης Μπαλαξής: «Είχαμε πολύ γρήγορη εξαφάνιση συμπτωμάτων, δηλαδή του πυρετού που είχε. Είχε ανεβάσει μέχρι 39,5 πυρετό, μείωση του βήχα» τόνισε ο γιατρός.

https://vimeo.com/658673684

Νωρίτερα, ο ίδιος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είχε γνωστοποιήσει την ευχάριστη είδηση:

«Αισθανόμαστε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι εγώ και οι συνεργάτες μου στην Μαιευτική και Γυναικολογική κλινική του νοσοκομείου Σερρών για το αίσιο τέλος της περιπέτειας της πρώτης γυναίκας εγκύου στην οποία χορηγήσαμε μονοκλωνικά αντισώματα στο τρίτο τρίμηνο της κυήσεως μετά από νόσηση Covid-19. Γέννησε με φυσιολογικό τοκετό σήμερα το πρωί. Χαίρουν άκρας υγείας μητέρα και νεογνό. Είμαστε αισιόδοξοι ότι και σε δεύτερο περιστατικό που εφαρμόσαμε την ίδια αγωγή θα έχουμε την ίδια εξέλιξη. Θέλω να ευχαριστήσω το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής για την συμμετοχή τους στην αντιμετώπιση αυτών των περιστατικών» έγραψε ο γυναικολόγος της.

Για ακόμα μια φορά, αποδεικνύεται πόσο αποτελεσματική είναι η θεραπεία, η οποία δυστυχώς χορηγείται σε λίγους…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This