Παραλίγο να χάσει τη ζωή του από λάθος διάγνωση στο νοσοκομείο Χαλκίδας

«Θέλω να πληρώσει ο γιατρός για την ασυνειδησία του» λέει ο 44χρονος Χρήστος Κουτσούμπας

Must Read

Από εκεί που ήταν υγιέστατος, λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του και να αποχαιρετήσει για πάντα τη γυναίκα και το 6χρονο παιδί του ο 44χρονος Χρήστος Κουτσούμπας από τη Νέα Αρτάκη, εξαιτίας της λανθασμένης διάγνωσης που του έκανε ο γιατρός του Νοσοκομείου Χαλκίδας Μ.Χ. Ευτυχής, ο κ. Κουτσούμπας αναρρώνει στο σπίτι του, προσπαθώντας να ξεπεράσει το σωματικό και κυρίως το ψυχολογικό σοκ που υπέστη, και περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια στην «Espresso» τις τρομακτικές ώρες που έζησε.

  • Από τη Γιώτα Φλώρου

«Το πρωί του Σαββάτου 9 Οκτωβρίου ξύπνησα με έντονους πόνους στην κοιλιά. Εκανα εμετό επί τρεις ώρες. Φαντάστηκα ότι θα είχα γαστρεντερίτιδα. Επειδή οι πόνοι συνεχίστηκαν ως το απόγευμα, αποφάσισα να πάω στο νοσοκομείο. Περίμενα τρεις ώρες στον προθάλαμο αναμονής σε μια καρέκλα με ρόδες, γιατί δεν υπήρχε κρεβάτι. Αρχισα να ανεβάζω πυρετό, έφτασε 40,5 και να έχω δυσκολία στην αναπνοή. Τελικά, με έβαλαν στα Επείγοντα μετά τις πιέσεις μιας νοσηλεύτριας, η οποία είπε στους γιατρούς ότι η κλινική μου εικόνα δεν είναι καλή. Στις εξετάσεις αίματος που έκανα οι τιμές ήταν χάλια. Οταν ήρθε ο γιατρός Μ.Χ., είδε τις εξετάσεις και έναν υπέρηχο που είχαν κάνει, με ψηλάφισε και θεώρησε σωστό να με στείλει σπίτι με διάγνωση πιθανή γαστρεντερίτιδα και 1000άρι Depon»!

Ο 44χρονος επέστρεψε στο σπίτι του τα ξημερώματα της Κυριακής, όμως οι πόνοι συνεχίστηκαν. Ετσι, το πρωί της Δευτέρας επισκέφτηκε μαζί με τη γυναίκα του έναν ιδιώτη γιατρό, ο οποίος είδε τις αιματολογικές και με μια απλή εξέταση που έκανε με το στηθοσκόπιο έγραψε ένα σημείωμα για να πάει ξανά στο νοσοκομείο, λέγοντας ότι ήταν έγκλημα που δεν τον κράτησαν!

«Οταν επέστρεψα στο νοσοκομείο, με εξέτασε ο χειρουργός Ευάγγελος Φαλίδας, ο οποίος μου έσωσε τη ζωή, καθώς βρήκε ότι έχω ρήξη στην κοιλιακή χώρα. Είπε ότι σε μία ώρα θα πρέπει να μπω στο χειρουργείο. Στο μεταξύ, δεν πρόλαβε να περάσει μία ώρα, παρά μόνο δέκα λεπτά, και το χρώμα μου είχε γίνει κιτρινόμαυρο! Είχε σπάσει η σκωληκοειδίτιδα, είχαν γεμίσει τα ζωτικά όργανα με πύον και είχε αρχίσει η σήψη! Ηταν θέμα λίγων λεπτών να γίνει το μοιραίο…» περιγράφει ο κ. Κουτσούμπας.

Η μεγάλη τομή 50 εκατοστών από το στέρνο έως την κοιλιακή χώρα

Το χειρουργείο διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες και στον ασθενή έγινε μια μεγάλη τομή 50 εκατοστών, από το στέρνο έως την κοιλιακή χώρα. Είχε ήδη σαπίσει τμήμα του εντέρου, οπότε χρειάστηκε να αφαιρεθεί κομμάτι του λεπτού και του παχέος εντέρου. Ο γιατρός έβγαλε όλα τα όργανα, τα καθάρισε και τα έβαλε ξανά στη θέση τους!

Ο 44χρονος αναφέρει πως στις δύο εβδομάδες που πέρασε στο νοσοκομείο μετά το χειρουργείο ο γιατρός Μ.Χ. είχε αρκετές φορές εφημερία και περνούσε από τα δωμάτια για να δει τους ασθενείς. «Μόλις τον είδα, αντέδρασα με πλήρη ψυχραιμία, λες και τον έβλεπα για πρώτη φορά. “Τελικά ήταν σκωληκοειδίτιδα!” είπε μόνο, όταν με είδε και θυμήθηκε ποιος είμαι. “Έτσι φάνηκε…” του απάντησα. Δεν ζήτησε καμία συγγνώμη!» θυμάται.

Σε επικοινωνία που είχε η «Espresso» με το Νοσοκομείο Χαλκίδας ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, Δημήτρης Αναγνώστου επιβεβαίωσε ότι υπήρξε λανθασμένη διάγνωση. «Οντως ο ασθενής κινδύνευσε. Ευτυχώς που ήρθε ξανά στο νοσοκομείο άμεσα. Εμείς είμαστε στη διερεύνηση του περιστατικού. Ο γιατρός έχει κληθεί σε απολογία. Αυτά δεν πρέπει να γίνονται, αλλά έγινε…» ανέφερε.

Ο κ. Κουτσούμπας έχει ήδη προχωρήσει σε καταγγελία προς το νοσοκομείο, ενώ σκοπεύει να υποβάλει και μήνυση. «Θέλω να πληρώσει ο γιατρός για την ασυνειδησία του. Εδωσε έναν όρκο τον οποίο δεν τήρησε» τονίζει και εξομολογείται στην εφημερίδα μας πως έχει πάθει μια μικρή κατάθλιψη λόγω της μεγάλης ταλαιπωρίας που πέρασε. «Πάντα προσπαθώ να διατηρήσω το ακέραιο του χαρακτήρα μου και της ψυχολογίας μου. Αυτό, όμως, ήταν ό,τι χειρότερο έχω περάσει».

Οι γιατροί τον ενημέρωσαν πως θα χρειαστεί να περάσουν τρεις μήνες για να επανέλθει στην καθημερινότητά του. Εκτός όλων των άλλων, ο 44χρονος κινδυνεύει να μείνει χωρίς δουλειά μετά την περιπέτεια της υγείας του, καθώς αυτή που είχε σε ένα εργοστάσιο συσκευασίας τροφίμων στα Οινόφυτα περιλαμβάνει πολύ τρέξιμο και χειρωνακτική εργασία και δεν ξέρει αν θα μπορεί να αντεπεξέλθει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This