Τραγωδία με 20.000 νέα κρούσματα σήμερα! Σαρώνει η μετάλλαξη Όμικρον

Η εξάπλωση της Όμικρον ενδεχομένως αγγίζει το 70% των νέων κρουσμάτων

Must Read

Τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων που έχει καταγραφεί ποτέ από την αρχή της πανδημίας αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ!

Τον τραγικά υψηλό αριθμό νέων μολύνσεων προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης το πρωί της Τρίτης, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ. «Επικρατεί η Ομικρον γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι κι αυτό δεν πρέπει να μας δημιουργεί πανικό. Σήμερα ήδη στην πρωινή εκτίμηση είμαστε άνω των 15.000 που σημαίνει ότι θα έχουμε κρούσματα υψηλότερα από κάθε άλλη φορά γιατί η μετάλλαξη αυτή έχει μεγάλη μεταδοτικότητα» δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κρούσματα σήμερα αναμένεται να φτάσουν κοντά στα 20.000, τη στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση επιμένει στην τακτική της «ατομικής ευθύνης» με συστάσεις. Ωστόσο μετά την ανακοίνωση των χθεσινών μέτρων τα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή από τις 3 Ιανουαρίου, η κυβέρνηση δέχτηκε σφοδρές αντιδράσεις από επιστήμονες και την αντιπολίτευση που κάνουν λόγο για «εγκληματική αμέλεια». Όπως όλα δείχνουν αυτό «στρίμωξε» το επιτελείο του υπουργείου Υγείας το οποίο δεν αποκλείεται τελικά να θέσει σε εφαρμογή τα μέτρα (σ.σ. τα οποία εστιάζουν μόνο στη διασκέδαση) και από την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου.

Μάλιστα η επιτροπή των Ειδικών η οποία θα συνεδρίαζε αύριο, τελικά λόγω των εξελίξεων συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Θάνος Πλεύρης, το ΕΣΥ δεν δέχεται μεγάλη πίεση, γεγονός που ενδεχομένως να οφείλεται στην μετάλλαξη Όμικρον η οποία μοιάζει με απλό κρυολόγημα. «Η μετάλλαξη Omicron είναι επικίνδυνη για τις μεγάλες ηλικίες» σημείωσε ο Πλεύρης και τόνισε ότι στην Αττική υπάρχει αύξηση 200-300%, κάτι το οποίο σημαίνει ότι δεν έχουμε πλέον να κάνουμε με τη μετάλλαξη Δέλτα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 9.284 κρούσματα, 629 διασωληνωμένους και 66 νεκρούς. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον ενδεχομένως αγγίζει το 70% των ημερήσιων κρουσμάτων των τελευταίων ημερών στην Αττική.

«Η βαρύτητα της νόσου είναι ηπιότερη, αλλά πάντα θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι, λόγω της μεγάλης αυξημένης μεταδοτικότητας του στελέχους, μπορεί να επιβαρύνει σημαντικά τα συστήματα υγείας» δήλωσε χθες η Μαρία Θεοδωρίδου κατά την διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης ενώ πρόσθεσε ότι ο κίνδυνος από τις επαναλοιμώξεις με τη μετάλλαξη Όμικρον φαίνεται ότι είναι πολύ μεγαλύτερος και από τον αναφερόμενο έως τριπλάσιο.

Την ίδια ώρα ειδικοί όπως ο κ. Τζανάκης κάνουν λόγο για μέτρα που δεν είναι αρκετά και ζητούν μεταξύ άλλων να κλείσουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια τα οποία είναι εστία υπερμετάδοσης.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This