Ρεβεγιόν μέχρι τις 2 τα ξημερώματα με απαγόρευση μουσικής – Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από αύριο

Must Read

Αφού άφησαν τη χώρα να «βουλιάξει» στη δίνη της πανδημίας καταγράφοντας πάνω από 20.000 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο και αφού αδιαφόρησαν για τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων, το κυβερνητικό επιτελείο, ανακοινώνει τώρα ότι τα νέα μέτρα τίθενται σε ισχύ νωρίτερα από την Πρωτοχρονιά.

Το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και στελέχη του υπουργείου Υγείας, όπου και «κλείδωσαν» τα νέα μέτρα.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης.

Τα εστιατόρια και τα υπόλοιπα καταστήματα εστίασης θα λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα, με εξαίρεση την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όπου το ωράριο λειτουργίας θα είναι μέχρι τις 2 τα ξημερώματα.

Θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι σε τραπέζια 6 ατόμων ενώ θα απαγορεύεται η μουσική. 

Όλα τα υπόλοιπα μέτρα που ανακοινώθηκαν για χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εστίαση και σούπερ μάρκετ, για την αύξηση της τηλεργασίας αλλά και για την  χωρητικότητα των γηπέδων, θα ισχύουν από αύριο το πρωί.

«Όπως είχαμε προαναγγείλει η κυβέρνηση ζήτησε από την επιτροπή να συγκληθεί για να αποτυπώσει τα δεδομένα από την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον στην χώρα μας. Στο ΕΣΥ νοσηλεύονται κυρίως ασθενείς με την Δέλτα. Η Όμικρον είναι κυρίαρχη και από τα χθεσινά και τα σημερινά κρούσματα. Το ΕΣΥ ακόμα πιέζεται από την Δέλτα και πρέπει να εκτιμήσουμε όλους τους παράγοντες για να ανταπεξέλθει το ΕΣΥ. Είμαστε σε επαφή με δομές για να μας παραχωρήσουν κλίνες» δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης κατά την διάρκεια των ανακοινώσεων.

Μάλιστα σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη, αυτή τη στιγμή πλήττονται κυρίως οι νεότερες γενιές, 18-30 ετών που κατά βάση νοσούν ασυμπτωματικά. «Όποιος έχει το παραμικρό σύμπτωμα ή έχει εκτεθεί σε χώρους με μεγάλο συγχρωτισμό, θα πρέπει να συμπεριφέρεται ως φορέας. Στα οικογενειακά τραπέζια θα πρέπει να γίνονται τεστ. Μέσα στις απαγορεύσεις, είναι και η απαγόρευση διενέργειας εκδήλωσης πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, για να αποφευχθεί η μεταφορά της διασκέδασης σε άλλους χώρους» πρόσθεσε και ζήτησε από τους νέους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Αναλυτικά όλα τα μέτρα:

  • Υποχρεωτική μάσκα υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλή μάσκα: Στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μεταφοράς και στο προσωπικό των χώρων εστίασης
  • Σύσταση για μάσκα υψηλής προστασίας ή η διπλή μάσκα όπου υπάρχει συγχρωτισμός
  • Ωράριο λειτουργίας σε διασκέδαση και εστίαση: Έως τις 12 τα μεσάνυχτα (με εξαίρεση την παραμονή Πρωτοχρονιάς που θα κλείσουν στις 02:00), έως 6 άτομα ανά τραπέζι και θα απαγορεύονται οι όρθιοι πελάτες και η μουσική.
  • Γήπεδα: Περιορισμός της παρουσίας των φιλάθλων σε ποσοστό 10%, με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα
  • Μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, δομές φροντίδας χρονίων πασχόντων: Επισκεπτήριο μόνο με PCR 48 ωρών
  • Νοσηλευτικά ιδρύματα: Αυστηροποίηση των όρων του επισκεπτηρίου και θα απαγορεύεται για αυτό το διάστημα και η είσοδος των ιατρικών επισκεπτών
  • Τηλεργασία: Στις υπηρεσίες του δημοσίου τομέα και στις ιδιωτικές εταιρίες, έως και 50% και κυλιόμενο ωράριο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This