Συγγενείς των θυμάτων σε γηροκομείο της Πάτρας καταγγέλλουν 21 θανάτους σε ένα μήνα!

Ραγδαίες εξελίξεις – Σε Πταισματοδίκη ο φάκελος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών

Must Read

Την ώρα που ο φάκελος της παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών διαβιβαζόταν με την μορφή του κατεπείγοντος σε Πταισματοδίκη για να διερευνηθούν τα αίτια των θανάτων 11 ηλικιωμένων (οι 9 από κορωνοϊό) σε γηροκομείο της Πάτρας, αλλά και το αν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στο δομή, η υπόθεση φαίνεται να παίρνει άλλη, πιο δυσάρεστη τροπή.

Στον φάκελο της Εισαγγελίας αναγράφονται 15 ονόματα των υπευθύνων του Κέντρου Φιλοξενίας, αλλά και συγγενών των θυμάτων, οι οποίοι θα κληθούν τις επόμενες μέρες από την Πταισματοδίκη να καταθέσουν.

Η νέα εξέλιξη είναι ότι συγγενείς των θυμάτων καταγγέλλουν πως από τις 23 Νοεμβρίου έως και τις 26 Δεκεμβρίου, στη συγκεκριμένη δομή υπήρχαν 21 καταγεγραμμένοι θάνατοι ηλικιωμένων, οι τρεις εκ των οποίων κατέληξαν μέσα στη μονάδα φροντίδας.

Με βάσει στοιχεία του γηροκομείου που επικαλούνται οι συγγενείς των θυμάτων και αναφέρει το tempo24.news, θετικοί στον κορωνοϊό είχαν εντοπιστεί οι 51 από τους 77 φιλοξενούμενους, αλλά και 7 εργαζόμενοι στη μονάδα.

Προ ημερών, η κόρη ενός εκ των ανθρώπων που πέθαναν και ήταν ανεμβολίαστος κατήγγειλε πως οι υπεύθυνοι της δομής όχι μόνο δεν προέτρεπαν τους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν, αντιθέτως τους έλεγαν ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός, ενώ υπάρχει μαρτυρία που αναφέρει πως μέλος του ΔΣ του γηροκομείου νόσησε και έκανε την καραντίνα του μέσα στη δομή!

Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος δεν θα κληθεί να καταθέσει στο πρώτο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης, λόγω της διερεύνησης της εσωτερικής λειτουργίας του γηροκομείου, δήλωσε: «Ως Περιφέρεια έχουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία στη διάθεσή μας και οποτεδήποτε κληθούμε, είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε το έργο της δικαιοσύνης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This