Συγκινεί τυφλή σκυλίτσα που… επέστρεψε στον άνθρωπο που την περιέθαλψε!

Έζησε τη δική της περιπέτεια αναζητώντας την αγάπη

Must Read

Μία ιδιαίτερη ιστορία αληθινής αγάπης και μοναδικής δύναμης διαδραματίστηκε στη Νάουσα, από μία τυφλή σκυλίτσα που το έσκασε από χώρο φιλοξενίας για να επιστρέψει στον άνθρωπο που την είχε περιθάλψει! Το ζωάκι ακολούθησε το ένστικτό του, και αφού περιπλανήθηκε μόνο του βρήκε το δικό της σπίτι μετά από μια απίστευτη περιπέτεια…

Αν και τυφλή, αποφάσισε μια μέρα να φύγει από τον χώρο φιλοξενίας αδέσποτων ζώων σε περιοχή εκτός της Νάουσας και ακολουθώντας το ένστικτό της αλλά και την αγάπη της για τον Δημήτρη Σιδηρόπουλο κατέληξε ξανά στο σπίτι του.

Η αρχή ενός ισχυρού δεσμού

Όλα ξεκίνησαν πριν από μερικούς μήνες στο χωριό Χαρίεσσα όπου μια μέρα ο Δημήτρης Σιδηρόπουλος, πρόεδρος του χωριού εντόπισε στο κτήμα του να περιφέρεται μόνη της μια μικρή σκυλίτσα, περίπου 2 ετών, η οποία αναζητούσε λίγες στιγμές παιχνιδιού. Αντιλήφθηκε, μάλιστα, άμεσα ότι τα μάτια της ήταν άσπρα και δεν είχε την όρασή της.

Σκεπτόμενος ότι μπορεί να ψάχνει και για τροφή, αποφάσισε να την ταΐσει. «Αφού της έδωσα τροφή, παρέμεινε στο χωράφι με αποτέλεσμα να πάω την επόμενη μέρα και να την ταΐσω ξανά. Μια μέρα, λοιπόν, βρέθηκε έξω από το σπίτι μου το οποίο απέχει λίγα χιλιόμετρα (500 μέτρα) από το χωράφι χωρίς να καταλάβω ακριβώς πως έφτασε. Ενδεχομένως από τη μυρωδιά», ανέφερε χαρακτηριστικά στο ThessToday.gr.

Όπως ήταν αναμενόμενο, την κράτησε προσωρινά και συνέχισε να τη φροντίζει καθημερινά μέχρι να βρεθεί λύση για το που θα μεταφερθεί. «Επικοινώνησα με τη συνεργάτιδά μου από την φιλοζωική της Νάουσας από την οποία έχουμε στήριξη σε ότι αφορά τα αδέσποτα. Κάναμε τα απαραίτητα εμβόλια και έμεινε κοντά μου ένα μήνα περίπου, στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον προσωρινό χώρο φιλοξενίας αδέσποτων του Δήμου Νάουσας όπου βρίσκεται έξω από την περιοχή και απέχει 10 χιλιόμετρα από το σπίτι μου», δήλωσε.

Η αγάπη οδήγησε ξανά…στο σπίτι του προέδρου

Ένας μήνας στον χώρο του κ. Σιδηρόπουλου ήταν αρκετός για να αναπτυχθεί ένας ισχυρός δεσμός αγάπης και συντροφιάς με τη σκυλίτσα. Παραδόξως, μια βροχερή μέρα την εντόπισε έξω από το σπίτι του ταλαιπωρημένη, γεμάτη με λάσπη και αίματα. Κατάφερε, όπως υποστήριξε, με έναν «μαγικό» τρόπο να ανοίξει το συρματόπλεγμα του χώρου φιλοξενίας και να φτάσει μετά από κάποιες ημέρες στο σπιτικό του ακολουθώντας το ένστικτό της.

Ποια η καθημερινότητα της τυφλής σκυλίτσας

Αξίζει να αναφερθεί πως στην αυλή του σπιτιού του όπου πλέον βρήκε αγάπη και φροντίδα η τυφλή σκυλίτσα, ζουν άλλα 13 σκυλιά από τα οποία μόνο τα τρία είναι δεσποζόμενα. «Όλα μαζί βρίσκονται στον ίδιο χώρο και ζουν αρμονικά. Παίζει όλη μέρα με τα υπόλοιπα και μόλις βγούμε στην αυλή έρχεται κατευθείαν στα πόδια μας. Όλα γνωρίζουν την ώρα του φαγητού τους και μαζεύονται τη στιγμή που η γυναίκα μου τους δίνει την τροφή. Η τυφλή σκυλίτσα, μάλιστα, ορισμένες φορές όταν νιώσει ανασφάλεια ή νιώσει ότι απειλείται, αγριεύει λίγο λόγω και της όρασης που δεν έχει. Ωστόσο, όταν καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, ηρεμεί και είναι όλα πολύ καλά. Έχουμε στειρώσει τα 13 και αναμένεται σύντομα να στειρωθεί και το νέο μας μέλος», περιέγραψε ο κ. Σιδηρόπουλος.  

Συγκινημένος ο δήμαρχος της Νάουσας

Συγκινημένος και ο δήμαρχος της Νάουσας, Νικόλας Καρανικόλας με την ιστορία της τυφλής σκυλίτσας ο οποίος μιλώντας στο ThessToday.gr τονίζει ότι πρόκειται για ένα μήνυμα ελπίδας, θάρρους, αλληλεγγύης και δύναμης προς όλους που βιώνουν προβλήματα υγείας, κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες. «Επισκέφθηκα το σπίτι του προέδρου και παρατήρησα ότι η τυφλή σκυλίτσα είναι ευτυχισμένη κοντά του. Χωρίς να αντιλαβάνεται ακριβώς τον χώρο και τις αποστάσεις βρέθηκε ξανά στο σπίτι του, έχοντας ως όπλο τη δύναμη και τη θέληση. Μέσα από ένα τόσο απλό παράδειγμα μπορούμε να διδαχθούμε και να προσπαθούμε να αντιμετωπίζουμε το κάθε τι που συμβαίνει ακόμη και με τη βοήθεια κάποιου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This