Αλαλούμ με τα τεστ: Δεν τα συνταγογραφούν αλλά… αλλάζουν τους κανόνες!

Η κυβέρνηση λαμβάνει αποφάσεις σύμφωνα με ό,τι τη βολεύει

Must Read

Μετά τα αλλεπάλληλα θλιβερά, αρνητικά ρεκόρ που καταγράφει η χώρα μας αναφορικά με τον αριθμό των κρουσμάτων, η κυβέρνηση συνεχίζει τα «κάνει» τα παιχνίδια της, και να λαμβάνει μέτρα σύμφωνα με τα δεδομένα που την βολεύουν!

Μετά τον σάλο που έχει προκληθεί με τη διενέργεια των rapid test, κυβερνητικά στελέχη αν και δεν σταματούν να εμφανίζονται στα τηλεοπτικά «παράθυρα», παρουσιάζουν  άγνοια σε σοβαρά θέματα διαχείρισης της πανδημίας. Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση όχι μόνο κάνει στην άκρη τις επιστημονικές συστάσεις, αλλά αδυνατεί και να αντεπεξέλθει σε κρίσιμα ζητήματα δημόσιας υγείας.

Γκάγκα: «Με θετικό rapid η απουσία εργαζόμενου»

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, επέμεινε και σήμερα ότι δεν χρειάζεται η διενέργεια μοριακού τεστ (PCR) μετά από θετικό rapid test, εάν κάποιος είναι εμβολιασμένος. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση που θα προβλέπει ότι εργαζόμενος θα μπορεί να δικαιολογεί την απουσία του στον εργοδότη με θετικό rapid.

Η ίδια διευκρινίζει τώρα πως οι μη εμβολιασμένοι είναι εκείνοι που πρέπει να υποβληθούν σε PCR μετά από θετικό rapid test, αφού το χρειάζονται για το πιστοποιητικό νόσησης, ενώ προσθέτει ότι εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση που θα προβλέπει ότι εργαζόμενος θα μπορεί να δικαιολογεί την απουσία του στον εργοδότη με θετικό rapid.

«Τα νοσοκομεία πιέζονται πολύ για τα δείγματα, οι εργαστηριακοί γιατροί έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και ο κόσμος ταλαιπωρείται… Κανείς δεν αμφισβητεί τη θετικότητα του rapid» υποστήριξε η κ. Γκάγκα παρά το γεγονός ότι εδώ και μήνες έχουν γίνει ιδιαίτερα ανησυχητικές αποκαλύψεις για την αξιοπιστία των συγκεκριμένων τεστ.

Η χθεσινή, αρχική, δήλωση της κ. Γκάγκα προκάλεσε σάλο με την αξιωματική αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «μπροστά στο αδιέξοδο που δημιούργησε καταφεύγει τώρα σε επικίνδυνες αλχημείες. Η προτροπή της κυρίας Γκάγκα στους πολίτες να μην κάνουν pcr τεστ φανερώνει ανησυχητική απώλεια ελέγχου της κατάστασης».

Τα μισόλογα του Γιάννη Οικονόμου

Στο συγκεκριμένο ζήτημα επανήλθε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος χθες δήλωνε ότι δεν έχει υπόψη «κάποια χώρα, που να είναι δωρεάν το μοριακό τεστ. Δεν το ξέρω, μου φαίνεται περίεργο» είχε πει χαρακτηριστικά, την ώρα που άλλα ευρωπαϊκά κράτη που τα διαθέτουν σε χαμηλή ή μηδενική τιμή.

Ταυτόχρονα, επέλεξε να μην αναφερθεί στο κόστος των τεστ αλλά στον αριθμό διεξαγωγής τους στην χώρα μας υποστηρίζοντας ότι η «η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις πέντε πρώτες χώρες της Ευρώπης σε τεστ».

Διαβάστε ακόμα:

Κατέρρευσε στον αέρα ο Οικονόμου για τα δωρεάν μοριακά τεστ σε άλλες χώρες

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This