ΑΡΧΙΚΗΕΛΛΑΔΑΕυάγγελος Μανωλόπουλος: «Τα εμβόλια έχουν λιγότερες παρενέργειες από τα φάρμακα»

Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Τα εμβόλια έχουν λιγότερες παρενέργειες από τα φάρμακα»

Αναφορά στα φάρμακα για τον κορωνοϊό, τα οποία θα καταφθάσουν στην χώρα μετά το πρώτο τρίμηνο του έτους, έκανε ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος, Καθηγητής Φαρμακολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.

Όπως ανέφερε, τα εμβόλια έχουν λιγότερες παρενέργειες από τα φάρμακα κατά του κορωνοϊού, ενώ θα έχουν ενδείξεις για άτομα που έχουν μεγάλο κίνδυνο να  νοσήσουν βαριά, όπως ηλικιωμένοι, ανοσοκατεσταλμένοι, διαβητικοί και όσοι αντιμετωπίζουν καρδιακά νοσήματα.

Σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Μανωλόπουλος εξήγησε πως δεν έχει συζητηθεί ακόμα η επαναλειτουργεία τους μετά τις διακοπές των εορτών. «Εκείνο που έχει συζητηθεί είναι το πάγωμα των σχολικών εκδρομών, ενώ έχει συζητηθεί και εκκρεμεί η αλλαγή του πρωτοκόλλου σχετικά με τα χαρακτηριστικά της νόσου» είπε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης