Δεν έγινε αγιασμός των υδάτων στο… κινέζικο λιμάνι του Πειραιά!

Δεν αγιάστηκαν τα νερά στο Παλατάκι όπου στοιβάζονται παράνομα, όπως επισημαίνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων, χιλιάδες τράνζιτ αυτοκίνητα

Must Read

«Πάγωσαν» το πρωί οι ενορίτες της εκκλησίας της Ζωοδόχου Πηγής στο Παλατάκι, οι οποίοι διαπίστωσαν πως οι ιερείς δεν προχώρησαν στον καθιερωμένο αγιασμό των Υδάτων, στο λιμάνι του Πειραιά, σε απόσταση μόλις 50 μέτρων από το ναό.

Αν και επί δεκαετίες ενορίτες παρακολουθούσαν τον αγιασμό στη θάλασσα σε κοντινή απόσταση από την αιωνόβια εκκλησία στο Χατζηκυριάκειο, φέτος διαπίστωσαν πως η ακτή έχει μετατραπεί παράνομα σε κέντρο αποθήκευσης χιλιάδων αυτοκινήτων, από την κινεζική εταιρεία COSCO που είναι βασικός μέτοχος του ΟΛΠ. Η παράνομη εγκατάσταση αυτοκινήτων δίπλα στο Κονώνειο τείχος έχει καταγγελθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων και έχει ήδη σχηματιστεί φάκελος προανάκρισης από την Εισαγγελία Πειραιά.

Οι ιερείς της ενορίας τέλεσαν τον αγιασμό των υδάτων σε κολυμπήθρα λόγω της πανδημίας, αν και σε άλλες ενορίες της περιοχής, στον όρμο της Αφροδίτης στην Πειραϊκή, στο Πέραμα, στον Άγιο Γεώργιο Κερατσινίου, ο Τίμιος Σταυρός έπεσε κανονικά στη θάλασσα, παρουσία πλήθους κόσμου. Βέβαια, εκεί το λιμάνι είναι δημόσιο και δεν ανήκει στους Κινέζους της Cosco…

Σχολιάζοντας τον αγιασμό των υδάτων από τους ιερείς της Ζωοδόχου Πηγής σε κολυμπήθρα και όχι στο λιμάνι του Πειραιά που διαχειρίζεται η ΟΛΠ – COSCO, η δημοτική κίνηση «Ενεργοί πολίτες Α Κοινότητας – Όχι λιμάνι στην Πειραϊκή», αφήνει αιχμές στη δημοτική αρχή Μώραλη, αλλά και την Μητρόπολη Πειραιά.

Μεταξύ άλλων αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

«Η πολιτιστική αλλοτρίωση στον Πειραιά είναι πλέον αδιαμφισβήτητο γεγονός. Όσο αυξάνεται η αξία των εμπορευμάτων τόσο υποτιμάται η αξία των ανθρώπων, των σχέσεων τους, των παραδόσεων.

Για να επιτευχθεί αυτή η αποξένωση του ανθρώπου από την μνήμη και την παράδοσή του υπάρχουν πάντα τα κατάλληλα προσχήματα, οι κατάλληλοι συνεργάτες και η μακροχρόνια στρατηγική.

Είναι πλέον περιττό να καλούμε την Δημοτική αρχή, την Μητρόπολη του Πειραιά και τους φορείς να πάρουν θέση μπροστά σε αυτόν τον εκτοπισμό της πόλης και του πολιτισμού της για τα κέρδη της COSCO.

Η αγανάκτηση των Πειραιωτών αυξάνεται ημέρα την ημέρα και δεν θα αργήσει η οργή του λαού να αντηχήσει ως φωνή Θεού!

Καλή φώτιση σε όλους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This