Πάρνηθα: «Αν δεν είχαμε σκύλο, ο λύκος μπορεί να είχε επιτεθεί στην κόρη μου»

«Μου είπαν ότι έχει ταμπέλες, αλλά δεν έχω δει κάτι, ο περισσότερος κόσμος δεν το ξέρει»

Must Read

Για τις στιγμές τρόμου που έζησε η οικογένειά του στην Πάρνηθα, κοντά στο καταφύγιο του Μπάφι μίλησε ο διευθυντής προγράμματος του MyRadio 104,6, Νίκος Νικολακόπουλος.

Όπως περιέγραψε ο ίδιος, η οικογένεια επισκέφτηκε την περιοχή για εκδρομή όταν δέχτηκε την επίθεση από το άγριο ζώο, ένα σημείο που όπως λέει ο κ. Νικολακόπουλος γνώριζε καλά: «Πήγαμε την ημέρα των Φώτων στην Πάρνηθα, πολύς κόσμος είχε ανέβει στο βουνό. Εγώ υπηρέτησα τη θητεία μου στην Πάρνηθα, την ξέρω την περιοχή. Πήγαμε με την κόρη μου με το αυτοκίνητο, μέχρι το Μπάφι, περπατήσαμε 50 μέτρα μέχρι το καταφύγιο, κάτσαμε λίγο. Είχαμε μαζί και το σκυλάκι. Βγαίνοντας από το καταφύγιο και πηγαίνοντας προς αυτοκίνητο, μας επιτέθηκε ένας λύκος. Ήταν μια τρομακτική εμπειρία. Ήταν 18.30 το απόγευμα, είχε νυχτώσει» σημείωσε.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει απόφαση από το 1985 να απαγορεύονται τα οικόσιτα ζώα στους εθνικούς δρυμούς, η οικογένεια είχε πάρει μαζί της το σκυλάκι της. Η κόρη του μόλις είδε τον λύκο, τρόμαξε και άφησε το λουρί του σκύλου με αποτέλεσμα το άγριο ζώο να αρπάξει το κατοικίδιό της και να χαθεί στο δάσος. Μάλιστα ο κ. Νικολακόπουλος παραδέχεται ότι ήταν δικό του λάθος να έχει μαζί του το σκυλάκι, ωστόσο όπως σημείωσε δεν είχε δει τις ταμπέλες:

«Δεν έπρεπε να πάρουμε το σκύλο μαζί. Είναι δικό μου το λάθος. Δεν είχα ακούσει ποτέ ότι απαγορεύονται τα οικόσιτα ζώα στο δρυμό. Μου είπαν ότι έχει ταμπέλες, αλλά δεν έχω δει κάτι. Ο περισσότερος κόσμος δεν το ξέρει. Κινδυνεύσαμε εκείνο το βράδυ, και η κόρη μου. Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν το κρατούσε το σκυλί στην αγκαλιά της. Δεν περπατήσαμε στο δάσος. Πήγαμε εκεί που ήταν πολύς κόσμος» ανέφερε και πρόσθεσε ότι εάν δεν είχαν μαζί τον σκύλο τους, ο λύκος μπορεί να είχε επιτεθεί στην κόρη του:

«Αγνοούσα το γεγονός ότι υπάρχουν λύκοι στην Πάρνηθα και ότι έρχονται και τόσο κάτω, κοντά στους ανθρώπους. Ο λύκος άρπαξε το σκυλάκι από το λαιμό. Ο λύκος ήρθε να πάρει το σκύλο, όχι να επιτεθεί σε εμάς. Αλλά αν η κόρη μου ήταν μικρότερη σε ηλικία ή ύψος, και δεν είχαμε το σκύλο, μπορεί να είχε επιτεθεί σε εκείνη» τόνισε.

https://vimeo.com/664214500

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This