Δίκη ψευτογιατρού: Ξέσπασμα συγγενή θυμάτων – «Βρωμιάρη! Περίμενε λαός λες και ήταν Μεσσίας»

Must Read

Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία άνδρα για τα όσα πέρασαν η κόρη και η σύζυγος του ακολουθώντας θεραπεία του ψευτογιατρού που δικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Ο μάρτυρας ξέσπασε αποκαλώντας τον «βρωμιάρη», όταν ο κατηγορούμενος μπήκε στη δικαστική αίθουσα. Στη συνέχεια περιέγραψε στην κατάθεση του τα όσα βίωσαν η σύζυγος και η κόρη του, όταν συνάντησαν τον Dr Kontos το 2017, σε μοναστήρι στο Πήλιο. «Περίμενε λαός στη σειρά για να τον δει, λες και ήταν Μεσσίας» είπε ο μάρτυρας και απευθυνόμενος στον κατηγορούμενο, τον ρώτησε: «Τα λέω καλά; Του είπαμε για το πρόβλημα της κόρη μας με τον καρκίνο στον εγκέφαλο, την είδε και μας είπε ”μην ακούτε τους γιατρούς τα λένε αυτά για να παίρνουν μίζες. Θα σας κάνω εγώ μία θεραπεία με αποστάγματα βοτάνων, ενέσεις αρτεμισίνης, χυμούς και τσάγια”». Μετά από λίγες ημέρες κάναμε μία μαγνητική στο παιδί η οποία στα ευρήματα ανέφερε την υδροκεφαλία. Μας είπε μη δίνετε σημασία, δεν είναι τίποτα. Χαρακτηριστικά η φράση του ήταν ”άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας”» ανέφερε ο μάρτυρας.

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, ο 48χρονος κατηγορούμενος τους συστήθηκε ως νευροχειρουργός – ογκολόγος και του έδωσαν αρχικά σε ιδιωτική κλινική 11.800 ευρώ σε επιταγές για τη θεραπεία της κόρης του και συνολικά 52.600 ευρώ για τη θεραπεία και της συζύγου του. «Μου ζήτησε ή επιταγές ή μετρητά λέγοντας μου πως δεν έχει λογαριασμούς στην Ελλάδα. Μας είπε να κάνουμε και μία θερμογραφία η οποία στοίχιζε 205 ευρώ. Έλεγε πως μόνο εκείνος την διαβάζει στην Ελλάδα και κανένας άλλος. Μας έδωσε και αυστηρή διατροφή. Μας συνέστησε και κάποιον Σπύρο στο Πήλιο για να παίρνουμε τα βότανα. Η γυναίκα μου όλη ημέρα έκανε τσάγια και χυμούς, ούτε ψωμί δεν άφηνε να φάει το παιδί. Στα τέλη Ιανουαρίου 2018 έκανε ένεση αρτεμισίνης στο μοναστήρι στην κόρη μου. Μετά από μία εβδομάδα της ήρθε περίοδος για πρώτη φορά και η γυναίκα μου τον πήρε τηλέφωνο να του το πει. Εκείνος της απάντησε ”Εγώ δεν έκανα τίποτα, ο Θεός”. Πάντα επικαλούνταν τα θεία. Τον Απρίλιο έκανε ξανά ένεση στο μοναστήρι. Τον Ιούλιο του 2017 του έδωσα άλλα 5.220 ευρώ», ανέφερε.

Εκτός από την κόρη του έπεσε στα χέρια του ψευτογιατρού και η σύζυγος του, όταν τον Δεκέμβριο του 2018 διαγνώστηκε και εκείνη με καρκίνο στο έντερο. «Πήρε τηλέφωνο και το είπε στο ψευτογιατρό και εκείνος της έλεγε ”μη φοβού δεν είναι τίποτα, ούτε χειρουργείο θα χρειαστείς, ούτε τίποτα”. Αποφασίσαμε η γυναίκα μου να χειρουργηθεί τον Ιανουάριο του 2018. Ο θεράπων ιατρός τότε μας είπε ότι για πλήρη ίαση θα πρέπει να κάνει χημειοθεραπείες. Τελικά, αποφασίσαμε να ακούσουμε τον ψευτογιατρό. Στις 10 Φεβρουαρίου 2019 συναντηθήκαμε και του έδωσα 23.300 ευρώ για τη γυναίκα και την κόρη μου, για διπλά αποστάγματα. Αργότερα η γυναίκα μου έκανε εξετάσεις και έδειχνε μεταστάσεις στο συκώτι. Εκείνος μας είπε ότι δεν είναι τίποτα. Τον Δεκέμβρη του 2019 μας είπε να συνεχίσουμε τη θεραπεία και του δώσαμε άλλα 12.300 ευρώ», περιγράφει ο μάρτυρας. Τελικά η κόρη και η σύζυγος του διέκοψαν τη θεραπεία του Dr Kontos το 2020, όταν έμαθαν για τη σύλληψή του.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του ο μάρτυρας έδειξε δύο μπουκαλάκια από αυτά που 48χρονος τους είχε δώσει για την «θεραπεία» της γυναίκας και της κόρης του. «Το τελευταίο διάστημα πριν σταματήσουμε τη θεραπεία η κόρη μας είχε αλλόκοτη συμπεριφορά αλλά επανήλθε σιγά σιγά. Ωστόσο χειροτέρεψε η κατάσταση της υδροκεφαλίας. Μας είπαν οι γιατροί πως έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί άμεσα. Για να την αντιμετωπίσαμε βάλαμε βαλβίδα. Η γυναίκα μου εάν συνέχιζε τη θεραπεία του ψευτογιατρού σίγουρα θα πέθανε. Όπως διαπιστώσαμε είχε πολλές φλεγμονές στο έντερο πιθανόν από τη θεραπεία του κατηγορούμενου», ανέφερε ο μάρτυρας. Η δίκη συνεχίζεται την ερχόμενη Πέμπτη με καταθέσεις μαρτύρων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This