Καταδίωξη στο Πέραμα: Βαλλιστική και DNA έδειξαν πως οδηγός ήταν ο 18χρονος

Must Read

Επιβεβαιώνονται από τα αποτελέσματα της βαλλιστικής και της εξέτασης του DNA οι ισχυρισμοί των αστυνομικών που συμμετείχαν στην καταδίωξη των Ρομά με το κλεμμένο αυτοκίνητο στο Πέραμα, ότι οδηγός του οχήματος ήταν ο 18χρονος Νίκος Σαμπάνης που έπεσε νεκρός από τα πυρά τους και όχι ο ανήλικος που είχε παρουσιαστεί στις 27 Οκτωβρίου στην ανακρίτρια για να απολογηθεί.

Τα αποτελέσματα των δύο εξετάσεων παραδόθηκαν προχθές στη Δ’ τακτική ανακρίτρια Πειραιά Χρυσούλα Γκοτόβου, η οποία διενεργεί την έρευνα για τις συνθήκες της καταδίωξης, η οποία στοίχισε τη ζωή στον νεαρό Ρομά. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο συνήγορος των επτά κατηγορούμενων αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ Αλέξης Κούγιας, επιβεβαιώθηκαν μέχρι τη μικρότερη λεπτομέρεια οι ισχυρισμοί τους, καθώς διαπιστώθηκε ότι οι κηλίδες αίματος, οι οποίες βρέθηκαν στη θέση του οδηγού, ανήκουν όλες στον νεαρό Ρομά που έχασε τη ζωή του και ουδεμία σχέση είχαν με το DNA του Ρομά που εμφανίστηκε στην ανακρίτρια και δήλωσε ότι αυτός ήταν ο οδηγός του κλεμμένου οχήματος.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των αστυνομικών, πυροβόλησαν αμυνόμενοι συνολικά 36 φορές για να ακινητοποιήσουν το κλεμμένο αυτοκίνητο με το οποίο τους επιτέθηκαν οι νεαροί Ρομά, χτυπώντας και ανατρέποντας τις μοτοσικλέτες τους. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσει τη ζωή του ο οδηγός του οχήματος και να τραυματιστεί ένας συνεπιβάτης του.
Υπενθυμίζεται πως, μετά τις απολογίες τους, είχαν αφεθεί ελεύθεροι χωρίς κανένα περιοριστικό όρο οι επτά αστυνομικοί που είχαν συμμετάσχει στην αιματηρή καταδίωξη, καθώς και οι δύο Ρομά συνεπιβάτες του κλεμμένου αυτοκινήτου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια του 18χρονου Ρομά που έχασε τη ζωή του από τις σφαίρες των αστυνομικών στο Πέραμα, εκτός από την παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας στην ανακρίτρια, έχει προσφύγει και στον Συνήγορο του Πολίτη, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη, καθώς η ανεξάρτητη Αρχή έχει τον ρόλο Εθνικού Μηχανισμού Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This