Κίνδυνος με τα self test το βράδυ στους μαθητές – Τι δήλωσε η Αθηνά Λινού

Τι εξηγεί για την δυναμική των τεστ στην διάγνωση των θετικών

Must Read

Την ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει (!) για τα περισσότερα από 15.000 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε παιδιά με το άνοιγμα των σχολείων, υποστηρίζοντας ότι δεν θα ήξεραν ότι έχουν κορωνοϊό αν δεν ήταν υποχρεωμένα να κάνουν self test για την επιστροφή στο σχολείο, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον τρόπο με τον οποίο εντοπίζονται θετικοί οι μαθητές. 

Όπως εξήγησε μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», τα τεστ στα οποία υποβάλλονται τα παιδιά, δείχνουν σχετικά ασφαλές αποτέλεσμα για τις επόμενες 7-8 ώρες. Όπως ανέφερε η ίδια, οι τουλάχιστον οι 10.000 μαθητές που βρέθηκαν θετικοί την Τρίτη, είναι πολύ πιθανόν να ήταν θετικοί την Δευτέρα που είχαν παραστεί κανονικά στο σχολείο, καθώς το τεστ που έκαναν το βράδυ της Κυριακής και βγήκε αρνητικό, μπορεί να θετικοποιηθεί μετά από 8 ώρες.

Το βράδυ αρνητικός και το πρωί…θετικός

Είναι πολύ πιθανό δηλαδή, κάποιος που κάνει self test το βράδυ και εμφανίζεται αρνητικός, το πρωί να είναι θετικός και να μεταδίδει κανονικά τον ιό. Σχεδόν 10.000 μαθητές που παρακολούθησαν κανονικά τα μαθήματα της Δευτέρας με αρνητικό τεστ, εντοπίστηκαν θετικοί και καταγράφηκαν την Τρίτη. Όπως σημείωσε η κα. Λινού «δεν είναι τελεσίδικη η διάγνωση του self test». 

Στην ερώτηση για το κατά πόσο θα συνεχιστεί η διασπορά του ιού στους μαθητές μετά το άνοιγμα των σχολείων, η κα. Λινού απάντησε ότι είναι «βέβαιο»: «Είναι μία δυναμική κατάσταση. Όντως, ο αριθμός των κρουσμάτων σε σχέση με το σύνολο των μαθητών είναι μικρός, το ποσοστό θετικότητας είναι κοντά στο 1%-2%. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αύριο-μεθαύριο δεν θα έχουμε τον ίδιο αριθμό, ή και περισσότερα κρούσματα. Η διασπορά εξαρτάται από τον αριθμό των ανθρώπων με τους οποίους ερχόμαστε σε επαφή και από τις συνθήκες υπό τις οποίες ερχόμαστε σε επαφή» σημείωσε.

https://vimeo.com/665165037

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This