Κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό: «Από θαύμα δεν θρηνήσαμε κανένα συνάδελφο»

Επικίνδυνες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζεται το υγειονομικό προσωπικό στο νοσοκομείο

Must Read

Σοκ προκάλεσε η είδηση ότι δύο εργαζόμενες γυναίκες στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε η ψευδοροφή στην κουζίνα όπου ετοιμάζεται το φαγητό για τους ασθενείς της Μονάδας Μεταμοσχευμένων Νεφροπαθών.

Για τις επικίνδυνες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζεται το προσωπικό στο νοσοκομείο, μίλησε ο Προέδρος των εργαζομένων Γιώργος Φερεντίνος, ο οποίος κατήγγειλε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ανάλογο ατύχημα: «Από θαύμα δεν θρηνήσαμε κανένα συνάδελφο» δήλωσε στην ΕΡΤ και σημείωσε ότι το προσωπικό κινδυνεύει από την τραγική κατάσταση των υποδομών:

«Έχουν συμβεί πολλές φορές ατυχήματα και από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει κάποιο συνάδελφο γιατί υπήρχαν και εκρήξεις στο λεβητοστάσιο. Είναι ζητήματα που είχαμε αναδείξει. Οι συνάδελφοι δεν κινδυνεύουν μόνο από την διαχείριση της πανδημίας αλλά κινδυνεύουν και από τις ελλείψεις όσον αφορά την συντήρηση και την υλικοτεχνική υποδομή του νοσοκομείου» σημείωσε και εξήγησε: «Ευτυχώς δεν είχαμε κάτι χειρότερο. Η μια συνάδελφος χτύπησε ελαφρά στο πόδι και η άλλη έπαθε κακώσεις στο κεφάλι. Νοσηλεύτηκε προληπτικά. Πλέον είναι καλά στην υγεία της και θα πάρει εξιτήριο σήμερα».

Όπως ανέφερε ο κ. Φερεντίνος στον χώρο του νοσοκομείου έχουν γίνει κάποια πρόχειρα «φτιασιδώματα» και αυτά από τις δωρεές: «Δυστυχώς πέρα από τα όποια φτιασιδώματα, σε επίπεδο δωρεών, που έχουν γίνει στο νοσοκομείο σε κάποιες πτέρυγες – ΜΕΘ και Covid-19- που έχουν μπει πιο σκληρά στη μάχη, το υπόλοιπο νοσοκομείο είναι αρκετά πίσω όσον αφορά την συντήρησή του. Κινδυνεύει η ζωή των εργαζόμενων. Είναι ένα νοσοκομείο που έχει πάνω από 3.000 εργαζόμενους, συν τους ασθενείς και τους συνοδούς που καθημερινά απευθύνονται στον Ευαγγελισμό για φροντίδα υγείας» τόνισε.

Μάλιστα ο κ. Φερεντίνος χαρακτήρισε εντελώς αντιεπιστημονική την επιστροφή των εργαζομένων που νοσούν μετά από πέντε μόλις ημέρες καραντίνας, τονίζοντας ότι γιατροί και νοσηλευτές αποτελούν υγειονομική «βόμβα» για τους ασθενείς: «Είμαστε αντίθετοι στην επιστροφή των συναδέλφων στις πέντε ημέρες καραντίνας. Θεωρούμε ότι είναι εντελώς αντιεπιστημονικό. Θα πρέπει να γυρίζουμε κοντά στους ασθενείς μας με ασφάλεια για να μπορούμε να τους περιθάλπουμε χωρίς να γινόμαστε και οι ίδιοι “υγειονομικές βόμβες”» δήλωσε και πρότεινε να επιστρέφουν οι εργαζόμενοι μετά από αρνητικό τεστ ή όταν θα έχουν υποχωρήσει τα συμπτώματα: «Δεν μπορεί ένας υγειονομικός να φροντίζει έναν ασθενή βαρέως πάσχοντα και να είναι από πάνω του με πυρετό, να βήχει ή να έχει συμπτώματα βαρέως κόπωσης» τόνισε ο κ. Φερεντίνος.

https://vimeo.com/665617156

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This