Γιάννης Πρασσάς: «Περιμένουμε αποκλιμάκωση μέσα στις επόμενες εβδομάδες»

«Είναι νωρίς να μιλήσουμε για τέταρτη δόση»

Must Read

Συγκατημένη αισιοδοξία εκφράζει αναφορικά με την αποκλιμάκωση της πανδημίας ο διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας, Γιάννης Πρασσάς, τονίζοντας ωστόσο πως η στάση μας θα πρέπει να είναι συντηρητική.

Ο κ. Πρασσάς δήλωσε πως από τη μία υπάρχουν φωνές που βιάζονται να μιλήσουν για το τέλος της πανδημίας, από την άλλη όμως αυτό φαντάζει αστείο στους επιστήμονες, οι οποίοι αναφέρουν πως θα έχουμε μακρά συμβίωση με τον κορωνοϊό.

«Δεν μας επιτρέπεται να χαλαρώσουμε όταν γίνεται μάχη στα νοσοκομεία. Καταλαβαίνω ότι η πανδημία είναι μία πολυδιάστατη κρίση, αλλά τη στιγμή που στα νοσοκομεία γίνεται μάχη και οι υγειονομικοί παλεύουν νυχθημερόν, θα περίμενα όλοι μας, ανεξάρτητα από τι λένε τα μέτρα, να κάνουμε όσο το περισσότερο υπομονή γίνεται. Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα πέσουν τα κρούσματα, σημασία έχει να αντέξει το σύστημα υγείας. Ας κρατήσουμε τις ασπίδες μας όρθιες, να κάνουμε υπομονή και να ξαναζυγίσουμε το θέμα σε λίγες εβδομάδες πιο ήρεμα, πιο καθαρά» είπε αρχικά ο καθηγητής.

«Περιμένουμε αποκλιμάκωση μέσα στις επόμενες εβδομάδες»

Ο κ. Πρασσάς εξήγησε πως αστικά κέντρα της χώρας έχουν φτάσει στην κορύφωση της μετάλλαξης Όμικρον, ενώ τόνισε πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η αποκλιμάκωση. Ωστόσο, επεσήμανε πως ο ιός παραμένει επικίνδυνος, ακόμα κι όταν η Όμικρον δείχνει πιο ήπια από την Δέλτα.

«Μεγάλα αστικά κέντρα στην Ελλάδα έχουν φτάσει στην κορύφωση της Όμικρον. Περιμένουμε αποκλιμάκωση στις επόμενες εβδομάδες. Η πανδημία έβγαλε στην επιφάνεια πολλά δομικά προβλήματα. Θα πρέπει να καθίσουμε και να ζυγίσουμε ποιες είναι οι αναβαθμίσεις που θα πρέπει να κάνουμε συνολικά. Ο ιός αυτός δεν είναι καθόλου κρυολόγημα, ιδίως για τους ανεμβολίαστους. Το ότι η Όμικρον είναι ηπιότερη από την Δέλτα δεν σημαίνει ότι είναι ήπια. Δεν ξέρουμε ακόμα πως θα καταλήξει το παιχνίδι των διαφορετικών παραλλαγών» υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά στο εμβόλιο, ο κ. Πρασσάς σημείωσε πως είναι ο πιο ασφαλής, αποτελεσματικός και καλά μελετημένος τρόπος προστασίας κατά του κορωνοϊού, ενώ παράλληλα εξήγησε πως βρίσκει παρανοϊκή τη σκέψη ότι υπάρχει κόσμος που προτιμάει τα φάρμακα έναντι του εμβολίου.

«Είναι νωρίς να μιλήσουμε για τέταρτη δόση. Αν είχαμε εμβολιαστεί όλοι, δεν θα υπήρχε καμία ταραχή, κανένας πανικός. Μελλοντικά και δεδομένου ότι ο ιός θα είναι μαζί μας, είναι απίθανο να μην κολλήσει κάποιος. Μπορεί η Όμικρον να είναι υπερματαδοτική, έχουμε όμως εργαλεία που είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά. Έχουμε σοβαρούς λόγους να πούμε ότι η επόμενη ημέρα θα μας βρει όλους πολύ καλύτερα. Ας κάνουμε υπομονή για να το ξαναζυγίσουμε πιο ώριμα», κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This