Λύθηκε το μυστήριο με τον απόκοσμο ήχο που τρόμαζε κάθε βράδυ τους Θεσσαλονικείς 

Πρόκειται για κρουστικό φαινόμενο που προκαλείται από μηχανισμό σε δεξαμενή της Πολίχνης

Must Read

Αναστάτωση επικρατούσε τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή του δήμου Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη, όπου ένας απόκοσμος, περίεργος ήχος προκαλούσε ανησυχία στους κατοίκους τα βράδια, με τους ίδιους να προσπαθούν να εντοπίσουν από που προέρχεται.

Απάντηση στο «θρίλερ» έδωσε η ΕΥΑΘ με ανακοίνωσή της στην οποία αναφέρει ότι κλιμάκια με ειδικό επιστημονικό προσωπικό πραγματοποίησαν σήμερα ελέγχους και δοκιμές σε δίκτυα κι εγκαταστάσεις σε απόσταση 5 χλμ. από το σημείο έντασης του θορύβου στα Μετέωρα και διαπιστώθηκε ότι τον απόκοσμο ήχο προκαλούσε «κρουστικό φαινόμενο το οποίο εξαιτίας της μορφολογίας της περιοχής μετέφερε τον ήχο σε απόσταση 2 χιλιομέτρων». Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ «δεν υπήρχε τεχνικό ζήτημα ή ζήτημα παλαιότητας στη δεξαμενή, ενώ ούτε και ακουγόταν θόρυβος κατά τη λειτουργία της». Μάλιστα αναφέρει ότι «θα συνεχιστούν οι δοκιμές στην εγκατάσταση και τις επόμενες μέρες, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι αυτή ήταν η πηγή του θορύβου τις νυχτερινές ώρες στα Μετέωρα».

Σύμφωνα με τη voria.gr, ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Άγις Παπαδόπουλος επιβεβαίωσε ότι το πρόβλημα με τον απόκοσμο ήχο εντοπίστηκε: «Έχει αρκετές μέρες που μας απασχολεί το θέμα. Πρόκειται για έναν σπάνιο συνδυασμό μιας μικρής αρρυθμίας σε συνδυασμό με ένα φαινόμενο συντονισμού. Δηλαδή να συντονίζεται το νερό που τρέχει στον αγωγό με την ιδιοσυχνότητα του υλικού του σιδερένιου σωλήνα και έτσι να δημιουργείται αυτός ο ήχος», σημείωσε χθες ο κ. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε: «Επειδή το φαινόμενο παρατηρείται μόνο τα βράδια, θα δούμε πώς θα εξελιχθεί τις νυχτερινές ώρες από σήμερα», σημείωσε.

Σημειώνεται ότι κάτοικοι των περιοχών κοντά στο υδραγωγείο εδώ και 4 εβδομάδες ακούν τον μυστηριώδη ήχο μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες. Όπως αναφέρουν μαρτυρίες στη Voria.gr, πρόκειται για έναν ήχο οξύ και επαναλαμβανόμενο, ενώ όπως έχουν παρατηρήσει το έδαφος τρέμει στις συγκεκριμένες περιοχές.

Όπως λένε ο θόρυβος είναι πιο έντονος στις διασταυρώσεις των οδών όπου υπάρχουν τα μαντεμένια καπάκια από το δίκτυο ύδρευσης και άρδευσης της ΕΥΑΘ, ενώ όπως λένε περνά και δίκτυο σωληνώσεων που ξεκινά από το υδραγωγείο και διοχετεύει το νερό στην περιοχή.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This