Έκτακτη σύσκεψη για την κακοκαιρία «Ελπίδα» – Συμμετείχε και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Σήμανε συναγερμός για να μην συμβούν τα περσινά με την κακοκαιρία «Μήδεια», όταν η Ελλάδα χωρίστηκε στα δυο! 

Must Read

Η νέα κακοκαιρία έχει θέσει σε συναγερμό τον κρατικό μηχανισμό, με την «Ελπίδα» να προκαλεί έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία. Εκτός από τα κυβερνητικά στελέχη που συμμετείχαν, το παρών έδωσε και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, προκειμένου να μην συμβούν τα περσινά με την κακοκαιρία «Μήδεια», όταν η Ελλάδα χωρίστηκε στα δυο!

Ο Διευθυντής της ΕΜΥ, Θεόδωρος Κολυδάς, ενημέρωσε για την πορεία της κακοκαιρίας, ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος, τόνισε ότι ήδη συνεργεία του μετακινούνται σε νησιωτικές και άλλες περιοχές με δύσκολη πρόσβαση, για να επέμβουν εάν παρουσιαστούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα της κακοκαιρίας. Ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, διαβεβαίωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις σε όλη την Επικράτεια βρίσκονται σε ετοιμότητα, για να συνδράμουν με προσωπικό και μέσα όπου χρειαστεί. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί το 112, για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους.

Για τον αποτελεσματικότερο συντονισμό των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας, θα λειτουργήσουν στις Περιφερειακές Ενότητες που αναμένεται να πλήξει η «Ελπίδα», Ενιαία Συντονιστικά Κέντρα, με συμμετοχή του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Ο Υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης δήλωσε ότι όλοι οι φορείς θα βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα νυχθημερόν καθ’ όλη τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων. Υπογράμμισε επίσης ότι το σύνολο του μηχανισμού βρίσκεται σε πλήρη επαγρύπνηση, για να διατηρηθεί η χώρα λειτουργική.

Οδηγίες έχουν δοθεί και προς τους Δήμους, όπως ενημέρωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη για να αξιολογηθεί η κατάσταση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This