Μαλλιά κουβάρια πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ!

«Ο λαός θέλει ένα κόμμα αποτελεσματικό να διώξει τη ΝΔ», υποστηρίζει ο Νίκος Φίλης

Must Read

Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για εκλογή του προέδρου και των μελών της Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως θα βυθίσει το κόμμα του σε μια μακρά περίοδο εσωστρέφειας και ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, μέχρι το προσεχές συνέδριο της προεκλογικής άνοιξης.

«Ανοίγουμε το κόμμα και κατοχυρώνουμε πρωτόγνωρες δημοκρατικές διαδικασίες», λένε συνομιλητές του προέδρου, ενημερώνοντας ταυτόχρονα ότι επίκειται μία νέα δυναμική πρωτοβουλία για ανανέωση του ενδιαφέροντος και εγγραφή νέων μελών.

«Φτιάχνετε ένα νέο αστικό κόμμα αρχηγικού τύπου», απαντά η… άλλη εσωκομματική όχθη ωστόσο, η οποία επεξεργάζεται αυτοτελείς προγραμματικές και πολιτικές / ιδεολογικές θέσεις, υποστηρίζοντας ότι «το σύστημα της διαπλοκής» εξωθεί τον ΣΥΡΙΖΑ επίμονα εδώ και καιρό σε μια φυσιογνωμική μετάλλαξη και σε ένα κόμμα με αστέρια της πολιτικής δημοσιότητας.

Κίνδυνος διχασμού

Ηδη στελέχη, όπως ο Τάκης Κατσαρός, πρώην διευθυντής του πολιτικού γραφείου του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, ζητούν από τον Τσίπρα να αποσύρει την πρότασή του, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο διχασμού.

Κατά τον Ν. Φίλη, «ο λαός θέλει ένα κόμμα αποτελεσματικό να διώξει τη Ν.Δ. Ολα τα άλλα τα κουβεντιάζουμε. Και εκεί μέσα εντάσσουμε το πρόγραμμά μας, τις κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες, και ένα ελκτικό αριστερό πολιτικό κόμμα. Εάν σε αυτά συμφωνήσουμε, θα βρούμε και τις τεχνικές. Η συζήτηση απολυτοποιημένα μόνο για το θέμα της εκλογής του αρχηγού -έχει, βέβαια, μεγάλη σημασία η εκλογή αρχηγού-, αλλά είναι έξω από τα κοινωνικά ενδιαφέροντα σήμερα της πλειοψηφίας του λαού».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This